Anton Barske (GroenLinks) nieuwe burgemeester

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Anton Barske (56 jaar) wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Gorinchem. De gemeenteraad heeft dit vanavond (dinsdag) besloten in een extra raadsvergadering op voorstel van de vertrouwenscommissie. Barske komt oorspronkelijk uit Twente en is vanaf 2004 burgemeester van de gemeente Stein (Limburg). Daarvoor was hij vier jaar burgemeester in Ambt Montfoort. Hij studeerde geschiedenis en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Barske is getrouwd en heeft twee kinderen.

De gemeenteraad van Gorinchem omschrijft Barske als een plezierige persoonlijkheid die zich goed kan identificeren met de positie van burgervader. Hij is een stevige en ervaren bestuurder en wordt geacht de verbindende rol te vervullen binnen en buiten Gorinchem, snel een effectief netwerk op te zetten en een goede balans te bieden in zijn (proces)verantwoordelijkheid als voorzitter van de raad en zijn inhoudelijke bijdrage als voorzitter van het college. Zijn inhoudelijke ervaring is vooral sterk als het gaat om veiligheid, regionale samenwerking en krimpproblematiek.

Met de voordracht van Anton Barske door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het streven is om de nieuwe burgemeester op donderdag 4 april 2013 te installeren.

advertentie
advertentie