Voorstellingen schouwburg De Nieuwe Doelen

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Bij Schouwburg De Nieuwe Doelen staat op 10 januari Slagerij van Kampen met 'Sticks 'n Drums 'n Let It Roll' op de planken. Voor aanvang van de voorstelling wordt bovendien een workshop gegeven. Op 11 januari is de uitverkochte voorstelling van Philippe Geubels - 'Made in Belgium' te zien. Ook staat op 12 januari Schudden met 'We Vieren Het Maar' op de planken. Schudden zoekt het ondraaglijke en de lichtheid van het bestaan en stopt dit in scènes die zullen beklijven.

In 'Sticks 'n Drums 'n Let it Roll' gaan de mannen en vrouwen van Slagerij van Kampen terug naar de essentie van het drummen. De band zorgt ook voor een prachtig visueel beeld met drums die oplichten als ze bespeeld worden. Voor aanvang van de voorstelling wordt er door één van de mensen van Slagerij van kampen een workshop gegeven. Deze workshop duurt van 19.15 uur tot 19.40 uur. Het meebrengen van een slagwerkinstrument is niet nodig., maar deelnemers van de workshop dienen wel in het bezit te zijn van een toegangsbewijs van de voorstelling.

Donderdag 10 januari 2013, om 20.15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

Schudden

De heren van Schudden, Noël van Santen en Emiel de Jong, houden van de dwalende mens. Zelf staan ze regelmatig kort stil met hun natte vinger in de lucht om de juiste windrichting te bepalen, terwijl hun voeten wegzakken in de klei. Een mens mag twijfelen maar het is o zo raadzaam om in beweging te blijven. Schudden zoekt het ondraaglijke en de lichtheid van het bestaan en stopt dit in scènes die zullen beklijven.

Zaterdag 12 januari, om 20.15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

advertentie
advertentie