Joop Visser maakt 'Film van het jaar'

20 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gorinchemse foto,- en videoclub, De Merwefilmers, heeft dinsdag 18 december het seizoen afgesloten met hun jaarlijkse wedstrijd: Film van het jaar. De twaalf beste films van het jaar deden mee voor de titel. Een onafhankelijke jury onder leiding van. Roy Grünewald had er een hele klus aan om tot een uitslag te komen. Roy benadrukte tijdens hun presentatie dat het niveau hoog lag en dat alleen door zeer kritisch te zijn men tot een uitslag is gekomen. Bovendien stelde hij dat de film van het jaar verkiezing niet alleen een aangelegenheid zou moeten zijn van de Merwefilmers, maar van heel Gorinchem. Hij suggereerde om te bekijken, of het mogelijk is, om de finale in Theater Peeriscoop te organiseren en niet in de Merwekelder. ,,Dan til je het boven de eigen clubleden uit en kan het publiek ook zien wat voor kwaliteit er geboden wordt."

De uiteindelijke winnaar was Joop Visser, met zijn film Sikkim. Een reisverslag van een vakantietrip door India. Hij mocht van voorzitter Roel Breken de bijbehorende beker in ontvangst nemen. Op de tweede plaats eindigde Gabriëlle van Duffelen, met haar film De Schuur, een filmisch verslag van de bouw en de brand van hun hooischuur. 3e werd Cees Branderhorst met zijn film Glasvezel. 4e Dick de Witte met Floris Meydam, 5e Jaap Brunner met Een tram door Antwerpen. 6e Joop Visser met Nog 60 seconden. 7e Toon de Jongh met Nico. 8e Gabriëlle van Duffelen met The Live I Live. 9e Martin Pel met 5 jaar. 10e Jaap Brunner met CO2. 11e Jan Schreuders met De morgen. En tot slot 12e, Martin Pel met Hollandse IJsel.

Behalve de film van het jaar is er ook nog een prijs voor de filmer van het jaar. Deze prijs is voor de filmer die in de loop van het jaar de meeste punten heeft verzameld. Dit jaar was de prijs voor Joop Visser en Gabriëlle van Duffelen, die beide gelijk waren geëindigd.

advertentie
advertentie