Column Folkers & Van der Made Advocaten

20 december 2012 om 00:00 Nieuws

Problemen met uw werkgever? Een product dat niet aan de eisen voldoet? Een ongeval met schade? In deze en in andere gevallen kunt u gratis juridisch advies vragen via deze krant. Via deze vaste column in de Stad Gorinchem geven wij, de advocaten van Folkers & Van der Made Advocaten, antwoord op juridische vragen van lezers.

Vraag van de week:

Tijdens een routine-ingreep in het ziekenhuis heeft mijn arts een fout gemaakt, waardoor ik pijn en letsel heb opgelopen. Kan ik mijn schade verhalen op het ziekenhuis dat mij heeft behandeld?

Antwoord:

Indien u letsel oploopt ten gevolge van het handelen van een ander, dan kan die ander aansprakelijk zijn voor de schade die u hierdoor lijdt. U kunt hierbij denken aan een verkeersongeval waarbij een andere automobilist de verkeersregels niet in acht neemt, een arbeidsongeval door slechte arbeidsomstandigheden of een duidelijke medische misser. In uw situatie blijkt het te gaan om een zogenaamde 'medische misser'.

Vaak is het ziekenhuis of de arts die u heeft behandeld verzekerd voor medische fouten, waardoor u te maken krijgt met de verzekeringsmaatschappij als wederpartij. Helaas komt het voor dat de verzekeraar weigerachtig blijft als het gaat om het betalen van een schadevergoeding naar aanleiding van het handelen van het ziekenhuis c.q. uw arts.

Naast het opgelopen letsel en de pijn wordt u dan ook nog geconfronteerd met lastige juridische verweren. In dergelijke gevallen is het raadzaam een advocaat in te schakelen die uw belangen behartigt. Een advocaat kan samen met u het standpunt van de verzekeraar weerleggen en zorgen dat u zo snel mogelijk (een voorschot op de) schadevergoeding krijgt. Indien de verzekeraar niet overstag gaat, dan kan de advocaat in overleg met u naar de rechter stappen om een schadevergoeding te vorderen.

De kosten van een letselschade advocaat worden in sommige gevallen gedekt door de verzekeraar. Ook kunt u, afhankelijk van uw inkomen in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand vanuit de overheid. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn met betrekking tot uw rechtsprobleem? Een eerste gesprek bij Folkers & Van der Made Advocaten in letselschadezaken is altijd vrijblijvend.

Wilt u meer weten over deze of andere onderwerpen? U kunt vrijblijvend contact opnemen met een van onze advocaten.

Ook hebben wij iedere 2e en 4e donderdag van de maand een gratis spreekuur van 18.00 uur tot 20.00 uur. Indien u hiervan gebruik wilt maken, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Ons kantoor is te bereiken op telefoonnummer: 0183-630002 of via info@fm-advocaten.nl.

Folkers & Van der Made Advocaten B.V.

advertentie
advertentie