Nieuw aanbod groepsmaatschappelijk werk Rivas Zorggroep

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het maatschappelijk werk van Rivas Zorggroep begint in het nieuwe jaar weer met diverse trainingen, cursussen en gespreksgroepen. Er zijn bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen.

,,Ouders en opvoeders kunnen tijdens de opvoeding tegen bepaalde moeilijkheden aanlopen waardoor zij zich even geen raad meer weet", zegt Marije Versteeg, coördinator groepsmaatschappelijk werk bij Rivas. De groepen en cursussen worden begeleid door maatschappelijk werkers van Rivas.

,,Je kunt mét en van elkaar leren en je eigen mogelijkheden ontdekken en benutten. Ik zie dat veel deelnemers steun en herkenning vinden. Naast het uitwisselen van ervaringen, is ook veel aandacht voor het veranderen en verbeteren van de situatie. Dat is een belangrijk aandachtspunt tijdens deze bijeenkomsten", benadrukt Marije.

Vanaf januari beginnen op verschillende locaties in de hele regio diverse trainingen: Assertiviteitstrainingen (vanaf 18 jaar), Vrouwenpositief, Rouw in beweging, Opvoeden enzo, Beter omgaan met pubers, Sociale vaardigheden voor kinderen (9 t/m 12 jaar) en jongeren (12 t/m 17 jaar), Kinderen in echtscheidingssituaties (KIES). Er wordt altijd gezocht naar een locatie dichtbij de woonplaats van de deelnemer.

Aanmelden kan op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bij de Centrale Toegang van Rivas Zorggroep via (0183) 64 35 71 of mail centrale.toegang@rivas.nl. Meer informatie over de cursussen en het complete aanbod van het maatschappelijk werk van Rivas is te vinden op www.rivas.nl.

advertentie
advertentie