Sleeuwijk stunt tegen titelkandidaat LRC: 2-1

23 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Op de openingsdag van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup was er één verrassing te noteren. Titelkandidaat LRC liep tegen een 2-1 nederlaag op in hun openingswedstrijd tegen Sleeuwijk. Unitas gaf al direct aan ook dit jaar weer titelfavoriet te zijn en veegde Asperen met 9-1 van de splinternieuwe vloer. SVS'65 stribbelde goed tegen in hun partij tegen een matig Kozakken Boys (3-0 voor de Boys). SteDoCo won in een doelpuntenfestijn van VVAC (7-4). Woudrichem beëindigde de avond met een 4-1 zege tegen het zeker niet zwakke Peursum.

Unitas - Asperen 9-1

Unitas kende een lekkere start, want het had het niet al te moeilijk tegen Asperen en deze wedstrijd vormde een mooie warming-up voor wellicht weer een mooi toernooi. Opnieuw zullen de roodbroeken een grote kanshebber zijn voor de titel, al was de wedstrijd tegen Asperen niet een echt goede graadmeter. Na een 4-0 ruststand werd het uiteindelijk 9-1 voor Unitas.

Doelpunten: Unitas: Zeki Laaiti (3x), Mohammed Boukrouche (3x), Corné van Horik (2x) en Jamy Goemaat Asperen: Tareq Ibrahim

Kozakken Boys - SVS'65 3-0

Kozakken Boys, aanwezig met een tweede keus, had het aanvankelijk bijzonder lastig met SVS'65, dat zelfs de wat betere kansen kreeg in de eerste helft. Beide ploegen maakten geen grote indruk. Na de rust zakte SVS'65 terug na een redelijke eerste helft en verloor na een 0-0 ruststand toch nog met 3-0. Bij de ploeg uit Spijk keepte Dejay Verhoeven een prima partij en voorkwam nog een aantal treffers van de Werkendammers, die de handen vol zullen krijgen om de kwartfinales te gaan halen.

Doelpunten: Kozakken Boys: Tim Hartman, Robin de Keijzer en Martijn Lommers

Sleeuwijk - LRC 2-1

Na een boeiende wedstrijd tussen titelfavoriet LRC en de halve finalist van vorig jaar Sleeuwijk won laatstgenoemde verdiend met 2-1. Niet dat het veel sterker was dan LRC, maar gevaarlijker was het zeker. LRC doelman Christiaan Bron onderscheidde zich met enkele fraaie reddingen evenals zijn collega Martijn Verhoeven. Technisch speelde LRC misschien wat beter, maar het stuitte op een goed georganiseerde verdediging van Sleeuwijk, dat er steeds gevaarlijk uitkwam. Bij rust leidde het met 1-0. Van de gelijkmaker kan LRC niet lang genieten, want de Brabanders maakten er direct 2-1 van, wat ook de eindstand werd.

Doelpunten: Sleeuwijk: Tim Saaman en Barry Ruitenberg, LRC: Rogier Gerritsen

VVAC - SteDoCo 4-7

In een doelpuntenrijke wedstrijd won SteDoCo haar eerste poulewedstrijd met 4-7. Dat gebeurde in een aardige wedstrijd waarin VVAC lang gelijke tred hield. Bij rust stond er een 2-2 gelijke stand het scorebord en dat was eigenlijk een goede afspiegeling van het krachtsverschil tot dat moment. Na de doelwisseling was SteDoCo de betere ploeg en won nog met 7-4 ondanks goed keeperswerk van VVAC doelman Aljan Dekker.

Doelpunten: VVAC: Leendert Kamsteeg (2x), Jan Willem Schagen en eigen doelpunt SteDoCo. SteDoCo: Tuncay Arslan (2x), Pascal van Delden (2x), Roel de Kruyk, Jean-Philip Becht en Rowan Vermeulen

Peursum - Woudrichem 1-4

De beide vierdeklassers Peursum en Woudrichem maakten er een alleraardigste wedstrijd van. Beide ploegen probeerden zoveel mogelijk de aanval te zoeken en zeker voor de pauze golfde het spel op en neer. Het bij tijd en wijle sterk combinerende Woudrichem trok met 1-4 aan het langste eind. Terecht, maar wel wat geflatteerd.

Doelpunten: Peursum: Daan Carpentier. Woudrichem: Wilty Schaap, Thijs van Rookhuizen, Danny Schaap en Bori Secreve