Unitas opent P6CC solide en Sleeuwijk zorgt voor eerste verrassing

24 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- De kop is er af bij de zestiende editie van de Poort6 Champions Cup. Titel verdediger Unitas deed het naar verwachting met een 9-1 zegen op Asperen. Top Klasser Kozakken Boys had de nodige moeite met SVS'65 terwijl Sleeuwijk voor de eerste verrassing zorgde door met 2-1 te winnen van titelkandidaat LRC. SteDoCo zorgde voor de de meeste doelpunten op de openingsdag door VVAC na rust met 4-7 het nakijken te geven. Woudrichem ligt op koers voor de knock-out fase door met 1-4 te winnen van Peursum.

Door Gerard Droog

Titelverdediger Unitas ging op de eerste dag van de zestiende editie van de Poort6 Champions Cup voortvarend van start tijdens de openingswedstrijd tegen Asperen. Zaterdagavond werd het na een 4-0 ruststand uiteindelijk 9-1 voor de titelfavoriet. Zeki Laaiti en Mo Boukrouche waren ieder met drie doelpunten hofleverancier bij de Gorcumers die trouwens Tareq Ibrahim de eer namens Asperen zagen redden. In dezelfde poule nam Topklasser Kozakken Boys het op tegen de hekkensluiter van de vierde klasse D, SVS'65. De Spijkenaren speelden voor rust een prima partij in de Oosterbliek en hielden de vijf klassen hoger spelende Werkendammers tot aan de rust op 0-0. Na de doelwisseling kon de uitstekend keepende Dejay Verhoeven echter niet voorkomen dat Tim Hartman, Robin de Keijzer en Martijn Lommers de winst richting Werkendam schoten. De grootste verrassing kwam in de derde wedstrijd op naam van derde klasser Sleeuwijk dat een andere titelkandidaat, eerste klasser LRC, met 2-1 het nakijken gaf. Voor rust bracht Tim Saaman De Roef-bewoners op 1-0 waarna na rust Rogier Gerritsen de Glasstedelingen weer langszij bracht. Barry Ruitenberg was kort na de gelijkmaker echter de matchwinner voor de Sleeuwijkers. In wedstrijd vier hield het Ottolandse VVAC tot aan de rust stand tegen hoofdklasser SteDoCo (2-2). Daarna beslisten de Hoornaarders het pleit en trokken uiteindelijk met 4-7 aan het langste eind. Belangrijkste schutters waren Leendert Kamsteeg van VVAC (2X) en Tuncay Arslan en Pascal van Delden die ieder ook twee treffers voor hun rekening namen. Woudrichem, de ploeg van Leon Elands, startte eveneens prima aan het Poort6CC toernooi. Met een enigszins geflatteerde 1-4 overwinning op Peursum werd een prima stap naar de volgende ronde gezet. Bori Sevreve, Danny en Wilty Schaap en Thijs van Rookhuizen tekenden voor de Wourkumse treffers terwijl Daan Carpentier iets terug deed namens de Giessenlanders.