Henk van Hoogdalem Vrijwilliger van het Jaar

24 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Henk van Hoogdalem ontving zaterdag 22 december de zilveren Vrijwilligersspeld uit handen van wethouder Jack Oostrum voor zijn vrijwillige inzet bij Stichting Jazz Hall '72 Gorinchem. De uitreiking vond plaats in theater 't Pand tijdens een feestelijke avond voor vrijwilligers. De vrijwilligers genoten daar van een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte voorstelling van Cabaretgroep Tomeloos.

De gemeente Gorinchem organiseert elk jaar een feestelijke bijeenkomst voor vrijwilligers om hen te bedanken voor hun inzet in het voorbije jaar. Organisaties en verenigingen kunnen ter gelegenheid van deze bijeenkomst kandidaten voordragen voor de Gorcumse Vrijwilliger van het Jaar.

Dit jaar droegen ruim 25 Gorcumse organisaties en verenigingen ieder twee kandidaten voor deze jaarlijkse prijs voor. Henk van Hoogdalem ging uiteindelijk met de Vrijwilligersspeld naar huis. Van Hoogdalem ontving de speld met het wapen van Gorinchem uit handen van wethouder Jack Oostrum. Oostrum: ,,Gorinchem kent veel vrijwilligers die zich in hun vrije tijd met betrokkenheid inzetten op allerlei gebied. Vaak zijn het bescheiden mensen, die niet perse op de voorgrond willen treden. Ze zijn allen onmisbaar om Gorinchem een fijne stad te houden om in te wonen. Deze avond en prijsuitreiking zijn blijken van waardering vanuit de gemeente voor hun inzet en betrokkenheid.''

Henk van Hoogdalem is ruim 35 jaar vrijwilliger bij St Jazz Hall '72 Gorinchem. Henk waardeert muziek zeer en ,,van het een kwam indertijd het ander,'' zo zegt hij zelf over zijn vrijwilligerswerk. Inmiddels is Henk een flink aantal jaren bestuurslid en coördinator van de Jazz Hall-medewerkers. Henk is daarnaast ook actief als vrijwilliger bij basketbalvereniging Goba.

De prijs 'Gorcumse Vrijwilliger van het Jaar' is een initiatief van het Vrijwilligerssteunpunt van de gemeente Gorinchem en wordt uitgereikt aan iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van vrijwilligerswerk.

Het Vrijwilligerssteunpunt Gorinchem ondersteunt en waardeert vrijwilligerswerk. Vrijwilligers kunnen gebruik maken van de online vacaturebank van het Vrijwilligerssteunpunt om leuk, zinvol en passend vrijwilligerswerk te vinden. Ook veel Gorcumse maatschappelijke organisaties en verenigingen werken met vrijwilligers. Zij kunnen op de website van het Vrijwilligerssteunpunt hun vrijwilligersbanen èn maatschappelijke stages aanbieden. Zo helpt het Vrijwilligerssteunpunt om geschikte mensen voor organisaties te vinden. Ook verzorgt het Vrijwilligerssteunpunt enkele malen per jaar trainingen voor Gorcumse vrijwilligersorganisaties.

Voor meer informatie en openingstijden van het Vrijwilligerssteunpunt: www.vrijwilligersgorinchem.nl.

advertentie
advertentie