Eerste beslissingen in de Poort6 Champions Cup

31 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Zaterdag vielen in de Gorcumse Oosterbliek de eerste beslissingen tijdens de zestiende editie van de Poort6 Champions Cup. Unitas, Sleeuwijk, GJS en Heukelum plaatsten zich voor de kwartfinales van donderdag terwijl SVS'65, VVAC en Peursum als poule-laatsten de volgende editie niet van de partij zullen zijn. Woensdag, wanneer de laatste voorrondewedstrijden worden gespeeld, zal duidelijk worden wie de overige vier kwartfinalisten zullen zijn.

Door Gerard Droog

Op de laatste toernooi dag van 2012 vielen de eerste beslissingen en een aantal bijna beslissingen in de Poort6 Champions Cup. Zaterdag kwamen alle ploegen in actie en verzekerden Unitas, Sleeuwijk, GJS en Heukelum zich van een plaats in de kwartfinales die donderdag op het programma staan. Daar zullen SVS'65, VVAC en Peursum zeker niet bij zijn. Deze ploegen eindigden als laatste in hun poule en zullen er de volgende editie niet bij zijn.

Woensdag 2 januari volgen de laatste vijf voorronden en zal duidelijk worden wie de overige ploegen worden die tot de laatste acht zullen doordringen. Hardinxveld en Leerdam Sport strijden dan in poule E voor de eerste plek, terwijl beide ploegen bij winst tegen respectievelijk Vuren en Noordeloos ook nog in aanmerking komen als 'beste nummer twee', een positie die eveneens recht geeft op een plaats in de kwartfinales.

Almkerk lijkt in poule F de beste papieren voor de kwart-eindstrijd te hebben, terwijl ook de gelegenheidsformatie van Kozakken Boys als beste nummer twee in poule A eveneens kansrijk is voor de volgende ronde. Datzelfde Kozakken Boys wist het, voor wederom uitpuilende tribunes, tegen topfavoriet Unitas lang vol te houden. Hoewel de Gorcumers dreigender waren, miste de ploeg van aanvoerder Mo Boukrouche een aantal opgelegde mogelijkheden om het duel tegen de Topklasser al voortijdig te beslissen. Pas in de allerlaatste minuut wist Jamy Goemaat het net achter de Werkendamse sluitpost Dennis Mijdam de vinden (1-0).

In poule B was derde klasser Sleeuwijk hoofdklasser SteDoCo en eerste klasser LRC de baas. De Roefbewoners eindigden na een 6-2 winst, ondermeer door doelpunten van Chamit van Vuuren, Tim Saaman, Barry Ruitenberg en Josbert van Wemmenhoven, op VVAC als eerste in de poule. Het tot zaterdag ongeslagen Woudrichem wist het in de laatste voorrondewedstrijd niet te 'bolwerken' tegen het sterke Heukelum dat de ploeg van Leon Elands met een 6-2 winst uit het toernooi 'knikkerde'.

In poule D had GJS, met een in prima vorm verkerende Remie Schuurmans- van Klaveren binnen de gelederen, aan een gelijkspel tegen Schelluinen genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Aan salonremises deden de Dalemers zaterdag echter niet. Door doelpunten van Schuurmans-van Klaveren (2x), Jeffrey Scheffers en Sjors Hendriks werd de mede competitie genoot op het veld, Schelluinen, met 4-1 op zij geschoven. Oud-SVW'er Arnel Kocan redde zaterdag de eer voor de Scaluners. Voor de zaalploeg van GJS breken nu onzekere tijden aan omdat Schuurmans- van Klaveren, op dit moment met negen treffers topscoorder van het toernooi, na de jaarwisseling wellicht mee gaat op trainingskamp met de A-selectie. Zijn absentie in het vervolg van de P6CC kan wel eens verstrekkende gevolgen hebben voor de goed presterende Dalemers.

Overige uitslagen van zaterdag: Hardinxveld - Leerdam Sport 2-2, Vuren - Noordeloos 3-1, HSSC'61 - Almkerk 3-4, Arkel - Sliedrecht 1-5, SVS'65 - Asperen 2-3, SteDoCo - LRC 3-7, Peursum - Rijswijkse Boys 1-7, Meerkerk - Ameide 2-1.

advertentie
advertentie