GroenLinks Gorinchem zoekt weer genomineerden GroenLintje

18 februari 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De fractie van GroenLinks Gorinchem gaat in maart weer het 'GroenLintje' uitreiken in Gorinchem. Deze onderscheiding is bestemd voor Gorcumers, particulieren, instellingen of bedrijven, die een positieve bijdrage leveren voor groen en milieu in de stad.

In Gorinchem zijn heel veel mensen die zich inzetten voor het groen en het milieu. GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere gemeente en geeft graag een pluim aan anderen die dat ook belangrijk vinden. Daarom zoekt de partij nu genomineerden voor de vierde editie van het GroenLintje. ,,Je kunt denken aan mensen die elke week het zwerfvuil in hun straat opruimen'', zegt fractievoorzitter Rutger van Breemen. ,,Of mensen die vogelkastje of bijenkasten in de wijk ophangen. Ook bedrijven die zich inzetten voor een beter en schoner milieu komen natuurlijk in aanmerking.''

In voorgaande jaren ging het GroenLintje naar de Gorcumse Dienst Groenvoorziening, Bloemist Distel en Mirt en de biologische winkel Puur. Door wie deze winnaars opgevolgd gaan worden is aan de Gorcumers. Net als in 2012 wil GroenLinks elke Gorcumer de kans geven om iemand te nomineren voor deze prijs. De GroenLinks-fractie zal uit de ingezonden genomineerden de winnaar kiezen. De winnaar van het GroenLintje 2013 krijgt tijdens een feestelijke bijeenkomst de onderscheiding uit handen van fractievoorzitter Rutger van Breemen.

Nominaties kunnen gemaild worden naar: r.v.breemen@gorinchem.nl. Nomineren kan tot 6 maart.

advertentie
advertentie