Afbeelding
Janus Visser/BDU

Cultuurfabriek zoekt atelierruimte

7 mei 2013 om 00:00 Algemeen

GORINCHEM - Stichting de Cultuurfabriek Gorinchem is teleurgesteld in wethouder Marcel Doodkorte (cultuur) omdat er uit het overleg van 1 mei geen alternatieve atelierruimte voor de 350 cursisten is gerold. Daar had de stichting wel op gerekend. In een boze brief wijst het ad interim bestuur van deze stichting in oprichting de gemeentebesturen van Gorinchem en Giessenlanden op ‘haar verantwoordelijkheden’.

,,Terwijl op scholen in de regio diverse leslokalen leegstaan door leerlingentekorten,” aldus de brief van interim voorzitter Arie Kromhout, ,,dreigen 350 gemotiveerde cursisten ‘beeldend’ indirect op straat te worden gezet, evenals hun docenten.” De cursussen vinden nog plaats in het Kunstcentrum Toon, dat nu geliquideerd wordt. Het bestuur handelt ‘de laatste zaken’ af. De instrumenten van de vroegere muziekschool en de hele inventaris van het Kunstcentrum aan de Boerenstraat moet volgens voorzitter Wietse Meerman worden verkocht. Het gebouw aan de Boerenstraat blijft echter bestaan. Volgens Kromhout kan de Cultuurfabriek die ruimte niet huren, ,,want dan worden de cursussen twee keer zo duur.” Hij had verwacht dat er alternatieve ruimte zou zijn bij scholen.

Wethouder Marcel Doodkorte heeft een ander beeld bij het gesprek, ,,namelijk dat van een goed gesprek. De teleurstelling die leeft bij de Cultuurfabriek is mij wel bekend,” aldus de wethouder. ,,Ik heb ook het idee dat de vertegenwoordigers de Cultuurfabriek met iets meer vertrouwen zijn vertrokken na het gesprek.. Op dit moment voeren we nog overleg over mogelijk tijdelijke oplossingen voor huisvesting tot 1 januari 2014. Afgesproken is dat we de Cultuurfabriek hierover actief informeren.”

advertentie
advertentie