‘Voeten zijn vaak het ondergeschoven kindje’

4 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Een perfect verzorgd uiterlijk: gladde huid, prima kapsel, goede bril, nette kleding, lekker geurtje. Hippe schoenen. Maar komen de voeten daaruit tevoorschijn, dan vormen ze vaak een contrast met het plaatje aan de buitenkant. Likdoorns, ingroeiende nagels, voetschimmel. Verborgen leed; mensen nemen het vaak voor lief. En dat is nergens voor nodig. Een regelmatig bezoek aan de professionele pedicure kan veel ongemakken oplossen en voorkomen.

Door Conny Treffers

In Gorinchem-Oost startte Natascha de Wijngaert onlangs haar pedicurepraktijk ‘Voeten en Zo’. ,,Voeten zijn vaak het ondergeschoven kindje, terwijl ze zó belangrijk voor je zijn. Bedenk, dat je in je leven zo’n drie tot vier keer de wereld rondloopt. Ze verdienen het, goed behandeld te worden. Misschien vormt een bezoek aan de pedicure een hoge drempel. Maar mensen hoeven zich nergens voor te schamen. Wij, als pedicures, zullen nooit zeggen: ‘Wat ziet dat er vreselijk uit’. We zijn juist blij, als we de mensen kunnen helpen. Wanneer je vaak voorkomende problemen als teveel eelt of likdoorns niet aanpakt, dan ga je anders lopen om je pijnlijke voet te ontlasten, waardoor je vaak een andere houding gaat aannemen. Daardoor kunnen weer nek- en rugklachten ontstaan.”?

Als gediplomeerd pedicure bekwaamt Natascha zich verder tot medisch pedicure. Zodat ze onder meer ook de diabetische en de reumatische voet kan verzorgen. Ontdekt Natascha bepaalde afwijkingen, dan verwijst ze door naar een podoloog of podotherapeut.

Voor een bezoek aan de praktijk, hoeven er niet per se klachten te zijn. Een uurtje relaxed op de stoel voor een voetmassage, scrub of pakking is pure verwennerij. ,,Daarna heb je echte babyvoeten”, belooft Natascha. Een cosmetische behandeling zoals het aanbrengen van gelnagels kan ook. Daarnaast is ‘sugaring’, suiker-ontharing een van de nieuwe dingen op het gebied van ontharen. Speciaal geschikt voor de gevoelige huid.

Zaterdag 8 juni is er een inloopmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Drink en eet wat feestelijks mee en ontdek de aanbieding in de goodiebag.

Pedicurepraktjk Voeten en Zo is aangesloten bij branchevereniging ProVoet. T.B. Toussainstraat 13, 4207 JW Gorinchem, 06-13801904, pedicurepraktijk.voetenenzo@gmail.com. www.pedicurepraktijkvoetenenzo.nl

advertentie
advertentie