Nieuwe Sportgala-award voor Sportfoto van het Jaar

13 juni 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Bewapend met indrukwekkende lenzen volgen professionele en amateurfotografen het sportseizoen. Zij leggen het Gorcums sportjaar doorlopend vast in beelden, met alle emoties die horen bij sportplezier, winst en verlies. De organisatie van het Gorcum Sportgala wil tijdens de editie van 2014 graag een fraaie galerij presenteren en roept een nieuwe categorie in het leven: de Sportfoto van het Jaar.

Iedereen kan in aanmerking komen voor deze award. De enige voorwaarde is: het moet een Gorcums sportmoment zijn dat op de foto is vastgelegd. Verder gelden er geen criteria voor het beeld: spectaculaire spelmomenten, trouwe vrijwilligers die ijverig aan het werk zijn op het sportcomplex, vertederende mini's of pupillen, treurnis na een degradatie of euforie na het kampioenschap? Het mag allemaal.

Wekelijks komen de prachtigste amateurfoto's voorbij op clubsites en in de media. Amateurs worden dan ook in één categorie beoordeeld met de beelden van professionele fotografen, als die ook meedingen naar deze award. Er mogen maximaal drie foto's worden ingezonden per fotograaf. Ze moeten worden aangeleverd als jpg-bestand van goede kwaliteit: zeker vier megapixels, 2272 x 1704 pixels.

Inzendingen moeten uiterlijk binnen zijn op 1 december. De inschrijving is al geopend. Foto's kunnen worden gestuurd naar Heeft u al mooie beelden geschoten in de eerste helft van 2013? Dan kunt u die inzenden naar sportgala@gorinchem.nl. Een selectie van de inzendingen wordt in de media gepubliceerd na het Sportgala, dat op 7 februari gehouden wordt in De Nieuwe Doelen.

advertentie
advertentie