Naar een optimale gezondheid

1 oktober 2013 om 00:00 Ondernemend

"Zelf heb ik jarenlang gezondheidsklachten gehad en na veel dokters- en ziekenhuisbezoeken kwam ik er achter dat een voedselintolerantie hiervan de oorzaak was", aldus Anita. "Ik ben me gaan verdiepen in de effecten die voeding en hormonen op mensen kunnen hebben. Vervolgens heb ik bij Ralph Moorman de opleiding voor Trainer Hormoonfactor gevolgd."

GORINCHEM - In haar woning aan de Henriëtte Roland Holststraat 28 startte Anita Ponssen onlangs met haar eigen praktijk, die zij de naam Natuurlijk Liever Gezond heeft gegeven. Zij begeleidt cliënten op hun weg naar een optimale gezondheid met als einddoel voorgoed af te rekenen met hun ziektebeelden, gezondheidsklachten en gewichtsproblemen.

"Voeding, beweging en stress zijn factoren die een grote invloed op onze gezondheid en ons gewicht hebben. De mens is niet geschapen om de bewerkte voeding te eten zoals deze over het algemeen wordt aangeboden. Hierbij kun je denken aan teveel (bewerkte) granen, suiker en zuivelproducten, maar ook aan snoep en frisdranken met chemische geur-, kleur- en smaakstoffen en vlees met sporen van antibiotica en chemische groeihormonen. Wie natuurlijke en biologische voeding eet wordt gezonder, krijgt meer energie en valt gemakkelijker af."

"Een ander uitgangspunt is beweging. Veelal heerst de overtuiging dat je, om af te vallen, vaak en langdurig moet sporten om zoveel mogelijk calorieën te verbranden. Echter klopt dit niet. Als je echt gewicht wilt verliezen luidt het advies juist 'kort maar krachtig'. Op deze manier vergroot je je spiermassa en voorkom je een verstoring in de hormonale balans. Verder zijn er heel veel vormen van stress die tot gezondheidsproblemen kunnen leiden. Een verstoring van de hormonale balans kan de meest uiteenlopende klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, ontstekingen, vermoeidheid, darmproblemen, menstruatieproblemen en zelfs onvruchtbaarheid. Uitgebreide informatie is te lezen op mijn website www.natuurlijklievergezond.nl."

Cliënten kunnen bij Anita terecht voor voedingscoaching, personal training, stresscounseling, hormonaal advies, boodschappencoaching en bedrijfsgezondheidscoaching. "Tijdens het intakeconsult worden de klachten van de cliënt door mij in kaart gebracht", vertelt Anita. "Aan de hand daarvan stel ik een persoonlijk advies en stappenplan op. De duur van het traject is afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Tot besluit wil ik erop wijzen dat het voor een adequate behandeling niet noodzakelijk is om wekelijks op consult te komen. Het is de bedoeling dat mensen voor zichzelf een proces opstarten met op de juiste momenten een stukje begeleiding."

advertentie
advertentie