Inwoners Oost Gorinchem dienen verlanglijstje in

29 november 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- Klankbordgroep Oost Gorcum was woensdag de eerste wijk die haar ideeën voor een betere wijk aanbood aan wethouder Jack Oostrum. De inwoners van het Oostelijk gedeelte van de Arkelstad hadden volop meegedacht aan het verbeteren van hun wijk. Van de aanleg van een waterpark tot verkeersmaatregelen, alles was te vinden in de ideeënkoffer die onder de wensboom werd overhandigd aan de gemeente. Van de totaal 155 aangedragen voorstellen, werden er 80 door de 7-jarige Corné Bakker uit Dalem aangeboden aan de wethouder.

,,Ik was best een beetje zenuwachtig", liet Corné na afloop weten. ,,Zelf heb ik ook ideeën ingeleverd, zoals meer speelruimte in mijn wijk, betere parkeerplekken en minder hondenpoep." In oktober werden totaal 155 ideeën ingeleverd bij de klankbordgroep Oost Gorcum, waarvan er 80 in de koffer terecht kwamen die wethouder Jack Oostrum woensdag in ontvangst nam. ,,Op deze manier krijgen wij als gemeente een idee wat er in een wijk onder de bewoners leeft," liet deze weten. ,,Het is de bedoeling dat iedere Gorinchemse wijk een klankbordgroep krijgt. Die maken uit alle ingebrachte voorstellen een selectie die daarna in overleg met de wijk coördinator naar de gemeente gaat. Daar wordt gekeken welke ideeën te realiseren zijn. Dat kan één groot, maar ook een aantal kleine ideeën zijn. Als gemeente gaan wij die dan faciliteren," aldus de wethouder.

Roel ter Brugge van de klankbordgroep Oost Gorcum spreekt van een grote variëteit aan bewonerswensen: ,,Praat je over Oost Gorinchem, dan heb je het qua inwonerstal al snel over de helft van de stad met de wijken Wijdschild, Hoog en Laag Dalem, de Dalemse Donken en het dorp Dalem. De door de inwoners aangedragen voorstellen lopen uit één van verkeersproblemen, meer en beter onderhouden groen in de wijk, speel mogelijkheden voor kinderen tot de aanleg van een waterpark aan toe."

,,Als klankbordgroep hebben wij alle ideeën onder gebracht in drie groepen", vervolgt hij. ,,Verkeer, voorzieningen en samen doen. Het uiteindelijke doel is de wijk leefbaar, sociaal en zo prettig mogelijk voor de inwoners te maken."

,,Een sociaal veilige woonomgeving creëren en mensen bij elkaar brengen," onderstreept Otteline van Son, wijk coördinator Oost Gorinchem, de woorden van Ter Brugge. ,,Wij laten het initiatief nu aan de inwoners van een wijk. Die weten het beste wat hun wijk nodig heeft. Wij als gemeente zijn er om te ondersteunen en te faciliteren."

advertentie
advertentie