Jongeren speeddaten met werkgevers

29 november 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Zo'n zestig werkloze jongeren uit de arbeidsmarktregio Gorinchem hebben 28 november gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te speeddaten met acht werkgevers, namelijk Van der Meer Folderverspreiding, De Lange Wei (Woonzorgcentrum), Creyfs, Raaak Personeel, Tempo Team uitzenden, Tempo Team Inhouse, Werktalent en Artiflex. Deze werkgevers zijn allemaal op zoek naar extra handjes in aanloop naar de feestdagen. Doel is om via dit zogenaamde Piekwerk jongeren werkervaring op te laten doen en werkgevers te ondersteunen bij hun drukke werkzaamheden.

Piekwerk is een landelijk initiatief van ambassadeur Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk, die vorige maand nog een werkbezoek bracht aan de arbeidsmarktregio Gorinchem. De sessie werd gezamenlijk georganiseerd door de RSD en het UWV in het Stadhuis in Gorinchem. Ook wethouder Elisabeth van Leeuwen van Giessenlanden, tevens regionale ambassadeur Jeugdwerkloosheid, was daarbij aanwezig. Wethouder Van Leeuwen: ,,Goed om te zien dat zoveel jongeren hun best doen om aan de slag te komen. Ze kunnen zich via de speeddates op een laagdrempelige manier presenteren aan werkgevers. Op die manier kunnen ze een stap maken richting betaald werk. Het is voor de jongeren heel belangrijk om werkervaring op te doen en aan werkgevers te laten zien dat ze gemotiveerd zijn."

Het kabinet heeft begin dit jaar de Aanpak Jeugdwerkloosheid gepresenteerd. De Ministers Asscher (SZW) en Bussemaker (OCW) stellen 50 miljoen euro extra beschikbaar om de jeugdwerkloosheid te bestrijden en te voorkomen. De arbeidsmarktregio's in Nederland hebben hiervoor hun actieplannen aangeleverd. Ook de regio Gorinchem (gebied Alblasserwaard/Vijfheerenlanden) heeft een actieplan aangeboden. De speeddatesessie is daarvan één van de eerste acties, net als het werkbezoek van Mirjam Sterk.

advertentie
advertentie