SVW loopt in het Brabantse mes

30 november 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Na afloop kon je een speld horen vallen in de muisstille Gorcumse kleedkamer. ,,Twee weken geleden verlies je in de slotfase geheel onnodig bij Rijswijkse Boys en nu dit weer," verzuchtte SVW-trainer Berdi Viveen na afloop van het 0-4 verlies tegen GVV'63.

Door Gerard Droog

De bezoekers uit Gameren waren op Molenburg uiterst effectief in de omschakeling. Het balbezit werd aan de thuisploeg gegund, maar de doelpunten echter niet.

Dat mochten de 'streepjes' zich zelf aanrekenen. Pas ver na de reguliere speeltijd vielen de eerste en enige twee kansen van de Molenburgploeg te noteren. Op dat moment stond echter de eindstand al op het scorebord. SVW, de nummer vijf op de ranglijst, schoot sterk uit de startblokken tegen de nummer elf GVV'63. Het waren echter de gasten die in de 14de minuut uiterst effectief met hun eerste kans omgingen. De snelle Max Hazewinkel gaf de bal op het juiste moment af aan de mee opgekomen spits Timon Hazewinkel die Aljan Dekker voor de eerste keer het nakijken gaf (0-1). Nauwelijks vier minuten later lag nummer twee binnen toen Max Hazewinkel vrije doorgang kreeg van de Gorcumse defensie en in de verre hoek de 0-2 op het bord bracht. Met een half uur op de klok werd de wedstrijd definitief en vroegtijdig in het slot geschoten. Het was Richan Kreling die, wederom uit een razend snel uitgevoerde counter, zijn indraaiende bal via de binnenkant paal, buiten bereik van Dekker, zag binnen vallen (0-3). ,,Een vreemde en valse start", liet Viveen weten. ,,Ik vond ons voor rust voetballend een van onze betere wedstrijden spelen, maar vergaten zelf mogelijkheden te creëren en liepen daarbij ook nog eens behoorlijk in het Brabantse mes." Toen ook na rust een snelle Gorcumse treffer eerder een utopie dan realiteit bleek, bloedde de wedstrijd dood. Het was wederom de Gamerse spits Kreling, die de thuisploeg in de 85ste minuut op de pijnbank legde (0-4). Ver in blessuretijd vielen de eerste twee mogelijkheden voor de 'streepjes' te noteren. Khalid Bendami zag, vrijstaand voor de Brabantse sluitpost Eibert de Koning, zijn inzet in de handen van laatstgenoemde verdwijnen, terwijl dezelfde De Koning ever later een inzet van Hassib Amanzada neutraliseerde. ,,Toen na rust een vroege treffer uitbleef, ebde het geloof binnen de ploeg ziender ogen weg. Qua inzet kan ik de jongens niets verwijten. Komende week gaan we de rug weer rechten en gaat de focus op het duel met Hardinxveld", sloot Viveen een teleurstellende middag af.