GDC komt goed weg met gelijkspel

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Dammen mag dan een logisch denkspel zijn, maar daar blijkt weinig van in wedstrijden. In Hardinxveld kwam GDC bij Denk en Zet ongelooflijk weg met een gelijk spel. Met nauwelijks kansen kwam GDC met 8-4 achter na nederlagen van Ger Verhoeven en Thijs Verboon en remises van Theo de Swart, Marienes van Genderen, Arthur de Swart en DirkJan Dekker.

De winst van Ernst de Heer leek voor Denk en Zet niet ernstig, want Pelle Sterk en Rik Verboon kwamen niet verder dan remise. De slotpartij was voor de tweede maal voor Theo Voorspuij. Waar hij in de vorige ronde tot afgrijzen van het GDC-publiek de winst miste en zo een gelijk spel verprutste, kwam nu vanuit het niets voor het verbaasde publiek de broodnodige tweede winstpartij tot stand. Hierdoor staat GDC nog net boven de degradatiestreep en blijft Hardinxveld in de achtervolging.

GDC 2 heeft nog zwaardere tijden. Zij gingen bij Gooi en Eemland met 16-4 onder. De punten werden gepakt door Gozé van Pelt, Mark Mandenmaker, Albert van de Berg en Fokko Burema. Voor Niels Verboon, Jan van Haarlem, Bas Vink, Johan Tol, Martijn Hassouna en Corstiaan Groenenberg zat er geen goed in.

advertentie
advertentie