GKV deelt punten met Rust Roest

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GKV kwam in een spannend duel in Eindhoven tegen Rust Roest, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, niet verder dan een gelijkspel: 25-25.

Na een gelijkopgaande start (5-5), namen de korfballers uit Eindhoven meer het initiatief en maakten zij dankbaar gebruik van de ruimte die de GKV verdedigend bood.

Bij het Gorcumse achttal werd in de aanval te vaak geschoten zonder beweging van het hele vak, wat te korte schoten opleverde en geen rebound. Via 7-5 en 10-8 kwam de rust met 15-12 in het voordeel van de Eindhovenaren. .

Na de pauze was er zowel verdedigend als aanvallend duidelijk een betere focus bij de GKV'ers. Het damesviertal was verdedigend beter bij de les en aanvallend was er veel meer beweging en daardoor kwam vooral spits Gertjan Meerkerk scorend op stoom.

Rachid Maachi met een fraai met één hand gescoorde doorloopbal en Gertjan Meerkerk via een benutte korte kans en afstandsschot brachten

GKV direct naast Rust Roest 15-15. Een uiterst spannend scoreverloop volgde met wisselende winstkansen.

Gertjan Meerkerk soorde 16-17 voor GKV, maar vooral aanvoerder Emiel Klaasen van Rust Roest bracht de thuisploeg met 23-21 op voorsprong.

Rachid Maachi, en een dubbelscore van Gertjan Meerkerk zorgden voor 23-23, met nog 10 minuten op de klok.

Kathelin Doornhof bracht GKV op voorsprong 23-24, maar direct daarna maakten de Eindhovenaren 24-24. Gertjan Meerkerk met 2 minuut 30 zuivere speeltijd nog op de klok scoorde 24 - 25 en daarmee was de winst voor GKV binnen handbereik. Een gemakkelijk gegeven strafworp aan de andere kant resulteerde echter in 25-25. In de laatste twee minuten leverde van GKV zijde alleen geforceerde aanvalspogingen op en geen doelpunten.

Zaterdag in de Van Rappardhal aanvang 19.30 uur speelt GKV tegen Tempo, een belangrijke wedstrijd voor de Gorcumse ploeg om

aansluiting te krijgen bij de middenmoot.