Meteoor blijft winnen

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het eerste herenteam van volleybalvereniging De Meteoor nam het dit weekend op tegen Voleco. De Meteoor was vooraf gezien de favoriet, aangezien het hoger op de ranglijst terug te vinden was, en liet dat vanaf het begin ook zien. Deze favorietenrol reflecteerde zich eveneens in de eindstand: 12-25.

Ondanks een tam begin van De Meteoor werd er gelijk een kleine voorsprong gepakt. Met name blokkerend was De Meteoor heer en meester, waarbij vooral Dennis Walgaard zich nadrukkelijk liet gelden. Hierdoor kon de eerste set zorgeloos woren uitgespeeld, waarbij de eindstand 16-25 was. De tweede set stortte Meteoor echter als een kaartenhuis in elkaar. Met slechts Robert Hakvoort, die voor de breedte op de bank zat, als mogelijke wissel kon trainer Van Mersbergen het tij niet meer keren en pakte Voleco de tweede set met een stand van 25-21.

De derde set leek Meteoor weer enigszins wakker geschud te zijn, waardoor het al gauw uitliep naar een voorsprong van 10 punten. Deze voorsprong werd zonder enige moeite uitgebouwd naar een 17-25 overwinning voor de Gorcumers. De laatste set bleek slechts een formaliteit. Na een sterke serviceserie van Jasper Cornet moest één van de spelers van Voleco het veld verlaten wegens agressief gedrag. Dit bleek echter weinig intimiderend, aangezien Meteoor de set probleemloos uitspeelde, 12-25.

Ondanks onnodig setverlies van Meteoor, maar met de overwinning op zak, kijkt Meteoor vooruit naar de komende wedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst, Spirit. Deze wedstrijd vind plaats op 7 december om 16:45 uur in de Oosterbliek.