Goede reeks dames De Linge/PCG doorbroken, heren spelen gelijk

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Thuis speelden de waterpolodames van de Linge/PCG tegen de ongeslagen koploper de Kempvis uit Spijkenisse. Na een slechte start werd er met 5 - 12 verloren. De heren speelden tegen de hekkensluiter uit het Gelderse Brummen. Ondanks moeilijke omstandigheden vochten de heren zich in de slotfase naar een 10 - 10 gelijkspel.

Dames 1 van de Linge / PCG liet zich in de eerste periode overbluffen door de tegenstander. Door te afwachtend te spelen kon De Kempvis zes keer op rij het Leerdams/Gorinchemse doel vinden. Pas na de zesde treffer, halverwege de tweede periode, werd De Linge/ PCG wakker. Tweemaal op rij werd een overtalsituatie goed uitgespeeld, waardoor Debbie van der Linden de stand op 2-6 kon brengen. Het vervolg van de wedstrijd ging gelijk op, maar de Linge/PCG kon, ondanks doelpunten van Sylvia de Groot en Marieke van Schaik, niet dichterbij komen. De goede tweede helft van de wedstrijd geeft veel vertrouwen voor de wedstrijd van volgende week. Dan wordt in een onderling duel met SG Waterpolo Den Haag beslist of de Linge/PCG de 3de plaats op de ranglijst vast kan houden.

De heren van de Linge/PCG speelden in een klein, ondiep en heel warm bad tegen DWV/Spreng. De Gorcums-Leerdamse combinatie was niet op volle oorlog sterkte, omdat de AJ tegelijkertijd een belangrijke wedstrijd speelden om plaatsing van het NK onder de 19 af te dwingen (helaas 12 - 8 verloren). De wedstrijd ging gelijk op, maar de bezoekers hadden het lastig met de omstandigheden. Scoren deed de Gorcums-Leerdamse combinatie vooral van afstand. Toen in de derde periode er bij DWV/de Spreng een keeperswissel plaats vond en een aantal arbitrale beslissingen in het nadeel van de uitploeg vielen, kantelde de wedstrijd. Bij een 10 - 7 stand leek het zelfs gedaan. Maar met veel wilskracht werd er een waar slotoffensief uitgeperst. Bij een stand van 10 - 9 hield Nicky Advokaat het hoofd koel en schoot via een strafworp onberispelijk de gelijkmaker binnen. Inmiddels was de foutenlast zo hoog opgelopen, dat er geen wisselspelers meer over waren. Toen Mark van den Brom ook zijn derde persoonlijke fout maakte, moest zelfs coach Achterberg nog ter water. De thuisploeg kreeg nog een grote kans, maar Jochem van Wieren redde met een fantastische redding een punt.

Volgende week spelen zowel de Heren (13:45) als de dames (20:15) thuis, tijdens een overvolle speeldag in 't Berenschot in Leerdam.

advertentie
advertentie