Winst voor de Boys in Bollenstreek

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Na twee thuisnederlagen lijken de Boys de draad weer opgepakt te hebben. In de Bollenstreek werd FC Lisse, mede door twee treffers van Richie Basoski, met 1-3 verslagen. Daar zag het tot vlak voor de rust niet naar uit. Het was de thuisploeg die het spel dicteerde en voor het meeste gevaar zorgde. Al na een halve minuut was Koen Fokkema namens de thuisploeg dicht bij een treffer, maar zag zijn inzet voorlangs gaan. Het omslagpunt van de wedstrijd viel vlak voor de thee. Het was Sjoerd van der Waal die uit de kluts in de 43ste minuut de 0-1 binnen schoot. In de blessuretijd van het eerste bedrijf viel zelfs nummer twee binnen door Richie Basoski (0-2). Met deze geflatteerde stand mochten de Werkendammers aan de thee. Na die thee bleek dat de twee Werkendamse treffers als een mokerslag waren aangekomen bij de thuisploeg. Geen moment waren de Lissenaren in staat een vervolg aan hun goede eerste helft te geven. In de 65ste minuut was het wederom Basoski die de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot schoot (0-3). De treffer van Thierry Monteny (1-3) in de 78ste minuut kwam voor de thuisploeg te laat om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Zaterdag wacht op de eigen Zwaaier de confrontatie met koploper IJsselmeervogels. Bij winst kunnen de Boys die koppositie weer overnemen.