Léon de Bruijn houdt gebroken jukbeen over aan treffen met Asperen

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

SCHELLUINEN- De ploeg van coach Ger Klop bezorgde koploper Asperen zaterdagmiddag het tweede puntverlies in de lopende voetbaljaargang. De verdienstelijke 1-1 werd in Schelluinen echter overschaduwd door de blessure van routinier Léon de Bruijn. Vijftien minuten voor rust kwam hij in een duel met het hoofd onzacht in aanraking met een tegenstander. Hij speelde de eerste helft nog wel uit, maar meldde zich daarna voor alle zekerheid in het Beatrixziekenhuis. Daar werd een gebroken jukbeen geconstateerd, waaraan hij maandag geopereerd zal worden. De Bruijn, nog altijd van grote waarde voor de Scaluners, zal na verwachting ruim een maand nodig hebben om te herstellen. Voor zijn gang naar het ziekenhuis, maakte hij nog wel de enige twee treffers mee. In de achtste minuut was het Tom Madison die koploper Asperen op een 0-1 voorsprong bracht. Schelluinen had het antwoord snel klaar door binnen de minuut weer langszij te komen. Een fraaie aanval tussen de gebroeders Emiel en Yoeri Duyzer werd door de jongste van de twee, Yoeri, binnen geschoten (1-1). Na het uitvallen van De Bruijn was het voor de ploeg van Klop, hij zag tevens Bart van de Bosch geblesseerd het veld verlaten, na de thee een kwestie van overleven. De 1-1 bleef echter tot het eindsignaal op het Scaluunse scorebord staan, een pleister op de wonde na de trieste afgang van De Bruijn.