Buurthuizen open

6 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Samen met initiatiefnemers en belanghebbenden zetten de gemeente en de stichting Staerk zich in om de buurthuizen in Gorinchem het komende jaar open te houden. Voorlopig neemt de gemeente het beheer van de Haarhorst, de Elzenhof en de welzijnsruimte in het Gildenplein over. Daardoor kunnen de meeste activiteiten, die veelal door vrijwilligers en de stichting Humanitas worden begeleid, doorgaan. De gemeente is in gesprek met betrokken partijen over een definitieve oplossing voor het beheer.

Het beheer en de exploitatie van buurthuis De Bogerd is al een tijd in handen van vrijwilligers en dat verloopt goed. In samenwerking met het Merewadecollege, de RSD, de Gezonde Regio, het Vrijwilligers Steunpunt en Gorinchem Beweegt, komen initiatieven vanuit de wijk tot bloei. Dat levert mooie activiteiten op.

Over de Rozenobel is de gemeente in gesprek met Poort6, de eigenaar van de accommodatie.

De gemeente streeft ernaar om uiterlijk deze maand nog meer duidelijkheid te verschaffen over de buurthuizen in Gorinchem. Ideeën en inzet van inwoners van Gorinchem zijn daarbij onmisbaar.

Wethouder Welzijn Jack Oostrum: ,,Ik nodig inwoners van Gorinchem van harte uit om zelf met initiatieven te komen voor het beheer en gebruik van de buurthuizen én voor het voorzetten van de activiteiten. De inwoners zijn nu aan zet en daar verwacht ik veel van."

advertentie
advertentie