6 december 2013 om 00:00 Nieuws

Maart

GORINCHEM - Waarnemend voorzitter van de gemeenteraad Frank Duijnhouwer reikte burgemeester Piet IJssels donderdag de gouden ere-penning van Gorinchem uit tijdens zijn afscheid. Een uitzonderlijke onderscheiding, want de ere-penning van Gorinchem bestond tot dusver alleen in zilver.

Duijnhouwer speldde het bijbehorende versiersel op naast het gouden Klavertje Vier, dat al eerder door het IKG (Industriële Kring Gorinchem) was uitgereikt. ,,Je betrokkenheid bij onze stad is van meet af aan en onveranderd bijzonder groot geweest,’’ aldus Duijnhouwer. ,,En dat 22 jaar lang. Er zijn in die tijd grote gebeurtenissen gepasseerd; de evacuatie van Gorinchem-Oost, de schietpartij bij Bacchus en ontelbaar veel kleinere. Altijd koos jij je eigen weg. Onlangs nog, toen de minister tegen grote tv-schermen op pleinen tijdens het EK was, had jij daar lak aan. Er moest een feestje gevierd kunnen worden.’’

,,Je ging de confrontaties nooit uit de weg. Je eigen mening is altijd luid en duidelijk verteld. We hebben nu een andere stad en een anders georiënteerde plaatselijke overheid,’’ constateerde Duijnhouwer. ,,We zijn ook financieel trap op en nu trap af gegaan,’’ aldus bouwde hij een bruggetje naar een geschenk van de gemeenteraad, als initiatiefvoorstel, namelijk een trap vanaf de Zwaanswal over het talud van de stadswal.

Tijdens deze buitengewone raadsvergadering spraken onder meer burgemeester Arno Brok van Dordrecht, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Paul van der Beek, enkele fractieleiders namens de gemeenteraad, wethouder Jack Oostrum namens het college van B en W en oud--burgemeester IJssels. Na afloop werd een drukbezochte receptie gehouden.

u Zie pagina 3.

advertentie
advertentie