Waterschap doorstaat verhoogde waterstanden zonder problemen

6 december 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Waterschap Rivierenland heeft de verhoogde waterstanden zonder problemen doorstaan van donderdag 5 op vrijdag 6 december. Bij de inspectie van vanochtend zijn geen bijzonderheden geconstateerd. De dijkbeheerders in het gebied Alblasserwaard en Alm en Biesbosch zijn alert en het waterschap blijft opgeschaald tot vannacht.

De nieuwe kade rond polder Nieuwland keerde het water naar verwachting. De afgelopen jaren leidden deze waterstanden voor polder Nieuwland wel tot evacuatiedreiging. Door de dijkverbetering die onlangs is uitgevoerd is daar nu een einde aan gekomen. De twee zomerkades die voor de Merwedijk liggen in Werkendam hebben het water ook gekeerd zoals was voorzien. Aan de Merwedijk wordt op dit moment een dijkverbetering uitgevoerd.

Vanwege de door het KNMI verwachte noordwesterstorm die vanaf donderdagmiddag 5 december over Nederland trekt, wordt er een verhoogde waterstand op de rivier verwacht. Met naar verwachting een piek van 2.32m+ NAP op vrijdagmorgen 6 december rond 8.00 uur. Bij deze waterstand kan sprake zijn van enige hinder in buitendijks gebied, maar géén gevaar. De gemeente Sliedrecht zet uit voorzorg de Loswal af met borden om zo te voorkomen dat mensen hier hun auto parkeren.

advertentie
advertentie