Meteoor stunt tegen Spirit

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Voor De Meteoor stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Spirit uit Barendrecht op het programma. Spirit, die tweede staat in de competitie en een reeël uitzicht heeft op het kampioenschap, leek op voorhand de gedoodverfde winnaar tegen de middenmoter uit Gorinchem.

De Meteoor, dat wat mat begon, liet zich in de eerste set inderdaad imponeren door het degelijke spel van Spirit. De set ging verloren met een stand van 18-25. In de tweede set werd de Meteoor wakker en stond zelfs een aantal punten op setpoint. Toch liet de Meteoor het op het eind afweten en werd de set alsnog verloren met 30-32. De enige opdracht die coach van Mersbergen vanaf dat moment kon geven, was om er in ieder geval voor te zorgen dat de wedstrijd niet met 0-4 verloren ging.

Aan deze boodschap werd meer dan gehoor gegeven. De Meteoor zette het goede spel uit de tweede set voort en deed er zelfs nog een tandje bij. Met het agressieve, aanvallende spel, zowel op de flanken als op het midden, werden de derde (25-21) en vierde set (25-22) knap gewonnen door de mannen uit Gorinchem, waardoor de wedstrijd verassend op 2-2 kwam.

In de vijfde en laatste set werd er door beide teams tot het laatste punt gestreden alsof het hun laatste was. De enorme vechtlust en de wil om tegen de favoriet te winnen bezorgde de Meteoor echter uiteindelijk de setwint (15-13) en daarmee de 3-2 overwinning. De blijdschapom de zwaarbevochten punten was groot.

De volgende wedstrijd van de Metoor staat gepland op 21 december tegen Flits in Papendrecht.

advertentie
advertentie