SVW in vrije val op de ranglijst

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De voormalige aanvoerder van de subtop in de tweede klasse F, SVW, is bezig met een vrije val op de ranglijst. Voor de derde achtereenvolgende maal moest de ploeg van Berdi Viveen een nederlaag accepteren. Ditmaal was hekkensluiter Hardinxveld een maatje te groot.

De ’streepjes’ hadden de 3-1 nederlaag vooral te danken aan een belabberde eerste helft waarin het al binnen een kwartier tegen een 2-0 achterstand aankeek. De Gorcumers zijn nog net in het linker rijtje terug te vinden, maar staan maar op vier punten van de nummer een na laatst, Hardinxveld. De wedstrijd op de Sluisweg was nog maar koud op gang, toen de Gorcumse sluitpost Aljan Dekker voor de eerste maal de gang naar het net moest maken. De door de SVW verdediging over het hoofd geziene Joran Schröder mocht in de zesde minuut uit een corner bij de verre paal binnenkoppen (1-0). Nauwelijks acht minuten later strafte Robin de Kok gepruts in de Gorcumse defensie genadeloos af (2-0). Na de thee een beter spelend SVW dat echter met een gelukje de aansluitingstreffer zag binnenvallen. Hardinxvelder Christiaan Verschoor schoot de bal onbedoeld tegen Hasib Amanzada aan die tot zijn groot genoegen de bal in de 51ste minuut over de Hardinxveldse doellijn zag caramboleren (1-2). Het kwartier daarop ging de Gorcumse equipe op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een kopbal net naast het doel van Khalid Bendami kwamen de bezoekers niet. Het was Hardinxveld, in de persoon van Richard Zwakhals, die in de slotfase de wedstrijd in het slot schoot (3-1).