Spektakelstuk op De Zwaaier

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - In een zinderende topper tussen de nummers één, IJsselmeervogels, en twee, Kozakken Boys, was het publiek de grote winnaar. Beide ploegen verdeelden gebroederlijk het half dozijn treffers. De Boys toonden na rust karakter door van een 1-3 achterstand terug te komen tot 3-3. Arif Irilmazbilek was met twee treffers weer belangrijk voor de Werkendammers.

Niets anders dan de koppositie in de topklasse stond zaterdagmiddag op het spel in het duel tussen de nummers één en twee, IJsselmeervogels en Kozakken Boys. De toeschouwers werden op De Zwaaier getrakteerd op een heuse kraker en een half dozijn treffers, verdeeld over beide ploegen. De Boys, aantredend zonder de geblesseerde ex-PSV ’er Theo Lucius, hij komt naar verwachting pas na de winterstop weer in actie, begonnen sterk aan het treffen, maar moesten gaandeweg het eerste bedrijf toestaan dat de Vogels het heft in handen namen. Nadat eerst Danny Buijs in de achtste minuut, uit een hoekschop, de score had geopend (1-0), waren het de bezoekers die met een voorsprong aan de thee gingen. Binnen vijf minuten repareerde Mike van de Laar de opgelopen schade (1-1). Hoewel Ismael Yildirim kort daarna de Boys weer op voorsprong had kunnen schieten, was het wederom Van de Laar die genadeloos toesloeg. Hij werd in de 28ste minuut door Maikel de Harder de diepte in gestuurd en liet de Werkendamse sluitpost Basjan Munten voor de tweede maal kansloos (1-2). Het tweede bedrijf was er een om van te smullen. De thuisploeg gooide alle schroom van zich af en het spel golfde op en neer. Het waren echter de gasten die in de 50ste minuut het net wisten te vinden. Balverlies van Leon Bot, ter hoogte van de middenlijn bracht de bal voor de voeten van IJsselmeervogels spits Thomas Verheydt. Die laatste zag doelman Munten te ver voor zijn doel staan en lobde de bal van zeker 45 meter fraai achter de verraste Werkendamse sluitpost (1-3). Nog geen twee minuten later lag de aansluitingstreffer achter doelman Patrick Zonneveld toen Bennie van Noord hands binnen de eigen zestien maakte. Arif Irilmazbilek schoot de pingel onberispelijk binnen (2-3) en bracht de Boys weer helemaal terug in de wedstrijd. Het was wederom Irilmazbilek die na een fraaie aanval van Yildirim en Benjamin Martha in de 66ste minuut uit de rebound de verdiende 3-3 op het scorebord bracht. Beide ploegen gingen in het restant nog vol voor de winst, maar wisten niet meer tot scoren te komen.