Raptim met tien man in slotfase ten onder

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Gorcumse Raptim heeft dit seizoen zijn faam als 'reuzendoder' nog geen eer aangedaan. Ook tegen de nummer twee van de vierde klasse C, Asperen, wist de ploeg van Mo Duzgun niet voor een stunt te zorgen. Al na een kwartier kwam de thuisploeg met tien te staan door een directe rode kaart voor Mevlut Koruk wegens eens vermeende kopstoot. Hoe anders zou het zaterdagmiddag gelopen zijn als de Molenvlietploeg met de basis elf de eindstreep had gehaald. Pas in de slotfase van het duel werd de overtal situatie door Asperen uit genut. Daarvoor hadden de Lingewalers hun handen vol aan de tien Gorcumers die zelfs brutaal de leiding namen. In de 35ste minuut legde Hakan Demir de bal op de 'stropdas' van Mo Gokdemir die daarop geen moeite had de 1-0 aan te tekenen. Vlak voor de pauze kwamen de bezoekers langszij toen Maikel Groenenberg vrij voor de Gorcumse sluitpost Onur Inan opdook (1-1). Na de thee moest de thuisploeg terug, maar was in de omschakeling levensgevaarlijk. Treffers leverde dat echter niet op. Ergo, het was invaller Hussein Dia die Asperen tien minuten voor tijd op 1-2 bracht. Even later ging de wedstrijd in het slot toen Tom Maddison zijn handtekening onder de 1-3 zette. Het dapper spelende Raptim wist niet van opgeven en verkleinde in blessuretijd de marge tot 2-3. Het was Osman Aslan die met een solo voor de fraaiste van de middag zorgde, maar zijn ploeg niet voor een nederlaag behoeden kon.