Titel favoriet pas in slotfase naast Raptim

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tegen titelkandidaat SCZ uit Zoelen behaalde zondag vijfde klasser Raptim een verdienstelijk 2-2 gelijkspel. "Een terechte uitslag," zo liet de Gorcumse keuzeheer Robertino Lotto na afloop weten. Het duel had echter ook zo maar drie punten voor de groen-witte brigade kunnen opleveren. Pas vijf minuten voor tijd wisten de bezoekers langszij te komen.

In een spannend duel waren het de bezoekers die in de vijfde minuut voor het eerst de trekker overhaalde. "SCZ schoot uit de startblokken en even was ik bang overlopen te worden," gaat Lotto verder. "Die gasten waren een stuk feller in de duels en staken een kop boven mijn spelers uit." Nadat eerst Tugay Tursucu zijn treffer onterecht wegens buitenspel geannuleerd zag worden, "Al weer de dertiende van het seizoen," verzuchtte Lotto na afloop, bewees Tayfun Yaman dat klein ook fijn kan zijn. In de 30ste minuut werd hij op maat bediend door invaller Nacer el Mousati en kegelde de 1-1 binnen. Het brengen van El Mousati bleek achteraf een gouden greep te zijn geweest van Lotto. Nog voor de rust strafte hij een fout binnen de Zoelense defensie koel af (2-1) waarna hij nog geen minuut later het aluminium trof. Na de thee gingen de bezoekers met nog een half uur op de klok op zoek naar de gelijkmaker die echter pas in de 85ste minuut achter uitblinker Danny Mijnster viel. Het was aan de Gorcumse sluitpost te danken dat Raptim de schade verder beperkt wist te houden. Yaman had in de absolute slotfase nog voor een verrassing kunnen zorgen, maar had te veel tijd nodig.