Internationale erkenning voor mensgerichte zorg in Steyndeld

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Woonzorgcentrum Steyndeld in Gorinchem heeft het Planetree-label in de wacht gesleept. Hiermee telt Rivas Zorggroep inmiddels veertien woonlocaties met deze internationale erkenning voor mensgerichte zorg waarbij de bewoner centraal staat.

Alle medewerkers en vrijwilligers van woonzorgcentrum Steyndeld hebben hard gewerkt om dit felbegeerde label in de wacht te slepen. ,,We zijn natuurlijk erg trots dat dit is gelukt", zegt Cor van Vlaanderen, regiomanager bij Rivas Zorggroep. ,,Dat hebben we met de bewoners gevierd. We hebben iedereen op gebak getrakteerd."

In Steyndeld kunnen de bewoners rekenen op uitstekende zorg. ,,We zijn natuurlijk trots op deze woonlocatie", zeggen teamleiders Gerrie Olivier en Alexandra den Besten. ,,Iedereen is hier altijd welkom en er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor onze bewoners. Het is een mooi compliment dat bewoners en bezoekers zich hier thuis voelen door de prettige sfeer die hier heerst."

Voor Rivas is het behalen van het Planetree-label voor woonzorgcentrum Steyndeld een mooie gebeurtenis. Inmiddels hebben veertien woonlocaties van Rivas het label behaald. ,,Dit is een mooie bevestiging dat we goede invulling geven aan Planetree en wat dat betekent voor onze bewoners", zegt Joep Koch, programmamanager Planetree bij Rivas.

Het Planetree-label is een internationale erkenning voor mensgerichte zorg waarbij de cliënt voorop staat. ,,Kort gezegd streven we naar de beste zorg in een helende omgeving", verduidelijkt Joep. ,,Wij hebben dit vertaald in verschillende aandachtsgebieden waarbij bijvoorbeeld aandacht is voor kunst en cultuur en lekker eten. Op deze manier sluiten we met Planetree aan op de wensen en behoeften van onze cliënten. Dit draagt allemaal bij aan de mensgerichte zorg waar Rivas voor staat."

Meer informatie over Planetree en Rivas Zorggroep is te vinden op www.rivas.nl.

Fotobijschrift: Woonzorgcentrum Steyndeld heeft het felbegeerde Planetree-label ontvangen. Dit is een internationale erkenning voor mensgerichte zorg voor de bewoners.

advertentie
advertentie