Kerstpakketten voor preventieteam

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De vrijwilligers van het preventieteam ontvingen donderdag 19 december een kerstpakket van de winkeliers in het Piazza Center als blijk van hun waardering. De vrijwilligers kregen de pakketten uit handen van de voorzitter van de winkeliersvereniging, de heer Henry Kramer. Het voltallige bestuur was aanwezig. Henry Kramer: ,,Winkeliers én publiek zijn blij met de mensen van het preventieteam. Ze zijn inmiddels een vertrouwd gezicht. Ze horen er gewoon bij!"

De heer Kramer is ook te spreken over de samenwerking met gemeente en politie. ,,De lijnen zijn kort, alles verloopt in goede harmonie."

Preventieteam

Politie en team Wijkbeheer van de gemeente Gorinchem hebben medio 2011 een speciaal preventieteam opgezet. Het team zet zich op vrijwillige basis in voor minder zakkenrollerij en meer veiligheid in het winkelgebied. De vrijwilligers zijn herkenbaar aan hun kleding en vertellen het winkelend publiek op een ontspannen manier hoe ze zakkenrollerij kunnen voorkomen. Dit doen ze in het Piazza Center en bij evenementen.

Vrijwilligers gezocht

Het preventieteam kan nog nieuwe vrijwilligers gebruiken. Wie geïnteresseerd is, graag met mensen omgaat en minimaal 1x per 2 weken 2 uur beschikbaar is, kan zich aamelden bij team Wijkbeheer van gemeente Gorinchem, 0183 659684 of via wijkbeheer@gorinchem.nl.

advertentie
advertentie