Koopjes jagen in de binnenstad

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – De Gorcumse binnenstad wordt in de periode van 27 december tot en met 4 januari omgetoverd tot het grootste en gezelligste outlet center van Nederland. Alle winkeliers slaan de handen ineen en verrassen het winkelende publiek met spetterende acties.

Door Ria Scholten

,,In veel gevallen wordt er op het eerder aangekondigde prijsvoordeel nog een extra korting gegeven”, vertelt Bert van Zuilen. Hij is ondernemer in de binnenstad en doet namens zijn collega’s het woord. ,,Het is in deze periode in de stad altijd extra gezellig door het Gorcums Winterfestijn op de Grote Markt. Veel mensen brengen een bezoekje aan de ijsbaan en maken meteen van de gelegenheid gebruik om te winkelen.”

Wie ervan houdt om op koopjesjacht te gaan kan de komende weken zijn hart ophalen. “Elke winkel heeft zijn eigen kortingsactie die wordt aangegeven op de poster in de etalage”, meldt Bert enthousiast. “Het is tamelijk uniek dat zowel de ondernemers van de horeca als de detailhandel aan de actie meedoen. Uiteraard maken zij hiervan ook melding op hun website en op Facebook. Zondag 29 december is er van 12.00 tot 17.00 uur een extra koopmiddag.”

,,De Gorcumse binnenstad wordt gekenmerkt door een grote diversiteit in het winkelaanbod. Naast vestigingen van een aantal bekende winkelketens zijn er ook veel speciaalzaken in de meest uiteenlopende branches. Ook de regiofunctie is heel belangrijk. De veerdiensten en de treinverbinding van Arriva spelen daarin zeker een rol. Voor wie met de auto komt is er voldoende parkeergelegenheid. Als ondernemers zijn we blij met de inspanningen van de gemeente Gorinchem om, door het regelmatig organiseren van grote evenementen, de stad extra op de kaart te zetten.”

Foto-onderschrift: Wie ervan houdt om op koopjesjacht te gaan kan zijn hart ophalen.

advertentie
advertentie