Anders leren omgaan met overgewicht

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

HELLOUW - Yogastudio van Nature start vanaf dinsdagavond 21 januari om 19.30 uur met een nieuwe cursus 'Van Nature Jezelf zijn' voor mannen en vrouwen met overgewicht. In deze cursus leer je anders om te gaan met je overgewicht. Het is een andere benadering dan diëten. Op vrijdag 17 januari om 13.30 uur is er een informatiemiddag over deze cursus. Locatie: Beatrixstraat 21 in Hellouw.

Met een dieet kun je afvallen, echter zijn er weinig mensen waarbij de kilo's er blijvend afblijven. Wil je meer inzicht krijgen in de reden waarom je eet? De essentie bij te veel eten, emotie-eten, eten uit gewoonte of eten vanuit de automatische piloot is namelijk, bewustwording van jezelf. In deze cursus leer jezelf goed observeren doormiddel van oefeningen. Je krijgt meer inzicht in je relatie met eten en handvaten om meer grip op emotie-eten te krijgen. Vaste patronen doorbreken en op een andere manier leren denken. Hierdoor maak je bewust(er) en andere keuzes. Aan dit innerlijk proces kunnen yoga, mindfulness en meditatie positief bijdragen. Het is geen afslankcursus. Het is op een andere manier naar jezelf kijken en bewust voelen. Bewustwording van je lichaam en geest.

Deze achtdelige cursus Yoga, Mindfulness en Meditatie start vanaf 21 januari 2014. De lessen zijn gemiddeld 1x per twee weken op dinsdagavond van 19.30 uur - 21.30 uur. Het cursusgeld bedraagt voor 8 lessen € 150,- incl. thee of in vier termijnen van € 40,-. Dit is inclusief syllabus en voor thuis krijg je oefeningen mee. Deze cursus wordt gegeven in de Yogastudio van Nature, Beatrixstraat 21 te Hellouw.

Yogadocent Laura van der Pol weet uit eigen ervaring hoe het is om te zwaar te zijn, de beperkingen die het met bewegen kan geven, de emoties die het met zich mee kan brengen en gezondheidsklachten als bv. pijn in je knieën. De cursus 'Van Nature Jezelf Zijn met een Maatje Meer' brengt je dichter bij jezelf

Voor meer informatie kunt u de website www.byvannature.nl bezoeken of met Laura van der Pol persoonlijk contact opnemen telefonisch 06-17755533 of per mail info@byvannature.nl Op dinsdag 7 januari om 19.30 uur is er een informatiemiddag over de cursus 'Van Nature Jezelf Zijn' - locatie Beatrixstraat 21 te Hellouw. Van te voren aanmelden voor deze bijeenkomst is gewenst.

advertentie
advertentie