Gehavend GJS sleept een verdiend gelijkspel uit de strijd

22 december 2013 om 00:00 Nieuws

DALEM - De Dalemers begonnen al gehandicapt aan het duel tegen Meerkerk en moesten na zeven minuten ook nog eens verder met tien man. Daarnaast zag coach Cees Lagendijk na 25 minuten ook nog vaste waarde Bart Viveen geblesseerd het veld verlaten. Om dan toch na 90 minuten met een dik verdiende 0-0 eindstand de streep te halen, moet de Gorcumse Jonge Spartanen voldoende moed geven voor het tweede deel van de competitie na de winterstop.

Sjors Hendriks en Sakis Moschakis waren wegens een schorsing niet inzetbaar, terwijl Ruud Bos en Kevin Gruiters dat wegens familieomstandigheden eveneens niet waren. Voorts kon Lagendijk geen beroep doen op de geblesseerde Sander Dekkers. De bezoekers begonnen sterk op Sportpark Dalem en kregen een aantal mogelijkheden. De beste was in de zevende minuut weggelegd voor Roderik Luitjes die alleen mocht opstomen richting Angelo Perini. Er bleef voor de Dalemse sluitpost geen andere optie over dan de Meerkerker onreglementair een halt toe te roepen wat hem op direct rood kwam te staan. Veldspeler Zeki Laaiti werd daarop geofferd, waarna Mathijs de Groot tussen de palen mocht plaatsnemen. Toen in de 25ste minuut ook Bart Viveen nog eens geblesseerd uit viel, hij werd vervangen door A-junior Niek Trappenburg, hielden de supporters van de thuisploeg hun hart vast. Dat bleek echter onterecht. Al gaande weg het eerste bedrijf nam de thuisploeg het heft in handen en kreeg een aantal kansjes. Drie minuten na de thee zag Louis Damen na een assist van Kenny Lagendijk de bal via de vingertoppen van de Meerkerkse sluitpost Klaas-Jan van Zessen naast gaan en zag even later zijn inzet rakelings over de deklat scheren. Kenny Lagendijk zag zijn schot vanaf 35 meter een prooi van Van Zessen worden en een inzet van Sereno Latuhihin belandde net aan de verkeerde kant van de paal. De laatste kans van de wedstrijd was echter voor de bezoekers, maar de doorgebroken Jeroen van Putten zag zijn schot in de handen van De Groot belanden.