Woudrichem vergeet te voetballen en verliest

22 december 2013 om 00:00 Nieuws

WOUDRICHEM - De Wourkumers sloten de eerste seizoenshelft in mineur af door met 2-4 ten onder te gaan tegen het in de onderste regionen bivakkerende Zuilichem. Daardoor lieten de manschappen van coach Leon Elands dé mogelijkheid onbenut zich stevig in de subtop van de derde klasse D te nestelen. De Bolwerkploeg had het verlies in feite aan zichzelf te wijten. Het ging mee in het fysieke spel van de bezoekers, iets wat niet het handelsmerk van de thuisploeg is. Die moet het doorgaans hebben van verzorgd voetbal. Het werd dan ook een duel dat op het scherp van de snede werd uitgevochten met als eindresultaat 14 gele en twee rode kaarten (voor Zuilichem).

De groen-witte brigade begon goed aan het duel, maar incasseerde voor de thee toch twee tegentreffers uit even zo vele dode spelmomenten. Halverwege het eerste bedrijf scoorde eerst Dennis van Steenbergen uit een corner (0-1), terwijl even later Wilco van Heusden met zijn vrije trap de Wourkumse sluitpost Gerard de Joode kansloos liet (0-2). Na de kantwissel lag de wedstrijd al snel in het spreekwoordelijke slot toen Marien Kuijntjes slordig uitverdedigen van de thuisploeg afstrafte (0-3).

Woudrichem ging daarna va banque spelen, maar het duurde tot een kwartier voor tijd, de bezoekers stonden toen nog maar met negen man op het veld, voordat Wim Holster de 1-3 kon aantekenen. Gesterkt door deze treffer schakelde de thuisploeg nog een tandje bij en zag Niek Viveen, Dillis de Vries en Arjo Nederveen in kansrijke positie missen. Het waren echter de bezoekers die in de persoon van Rob Bouwman de wedstrijd definitief besliste (1-4). Ook de 2-4 van Bori Secreve (2-4) kon daar niets meer aan veranderen.

advertentie
advertentie