Tweede dag P6CC zonder verrassingen

24 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- Op de tweede dag van de Poort6 Champions Cup waren er weinig verrassingen te noteren. Kozakken Boys won, enigszins geflatteerd, van Vuren en Rijswijkse Boys won, eveneens geflatteerd, van Herovina. Woudrichem degradeerde, met een ruime zege, 'buurman' Sleeuwijk en LRC kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen het goed spelende Hardinxveld. Sliedrecht, een grote outsider voor de titel, won met 1-9 ruim van vierde klasser Asperen.

Gisterenavond stonden op de tweede dag van de Poort6 Champions Cup de wedstrijden in de groepen D en E op het programma. In de openingswedstrijd traden eerste klasser LRC en tweede klasser Hardinxveld tegen elkaar aan. Een enerverend duel dat terecht met een 3-3 eindstand eindigde waardoor de Sluiswegbewoners zich de morele winnaar mochten noemen. Hardinxveld opende de score maar zag de Glasstedelingen nog voor rust op een 1-2 voorsprong komen. Na de kantwissel een zelfde spelbeeld. Twee ploegen die weinig voor elkaar onderdeden. Hardinxveld ging echter beter met de kansen om en kwam op een 2-3 voorsprong. Met het eindsignaal in zicht bezorgde Vincent Verheul met zijn tweede treffer van de avond de Leerdammers echter alsnog een punt (3-3). Doelpuntenmakers LRC: Vincent Verheul (2x), Gerald de Jong. Hardinxveld: Robin de Kok, Joran Schröder, Dennis van Es.

Top klasser Kozakken Boys was daarna in de tweede wedstrijd een maatje te groot voor vierde klasser Vuren. Ondanks de 5-2 einduitslag voor de Werkendammers verweerde Vuren zich heldhaftig zodat de einduitslag het predicaat 'geflatteerd' mag worden toegedicht. Ondanks een aantal prima mogelijkheden voor Vuren waren het toch de roodbroeken die met een 3-1 tussenstand de rust bereikten. Ook na de kantwissel een zelfde spelbeeld. Vuren creëerde de kansen, maar de Boys waren daarin stukken effectiever. Doelpuntenmakers Kozakken Boys: Youri Huyzer (3x), Martijn Lommers, Robin de Keijzer. Vuren: Christiaan van Herp, Ian van Wijk.

Woudrichem overrompelde met 7-2 buurman Sleeuwijk. Binnen twee minuten stonden de Wourkumers al op een 2-0 voorsprong. In no-time repareerde de Roefploeg echter de schade (2-2), waarna de Bolwerkers nog voor rust de 5-2 tussenstand op het Oosterbliekse scorebord brachten. Na de doelwissel voegde Woudrichem daar nog eens twee treffers aan toe. Doelpuntenmakers Woudrichen: Dillis de Vries (3x), Wim Holster, Wilty Schaap, Marinko de Haas, Danny Schaap. Sleeuwijk: Josbert van Wemmenhove, Jacco de Haas.

Fitim Meha was voor Sliedrecht, outsider voor de titel, met vijf treffers tegen vierde klasser Asperen de grote man. De baggerdorpers hadden geen enkele moeite met de Lingewalers en onderstreepte met hun 1-9 zege hun kandidatuur voor de eindzege van het toernooi. Doelpuntenmaker Asperen: Maikel Groenenberg. Sliedrecht: Fitim Meha (5x), Luciano van Harlingen (2x), Rob Kanters, Desley de Wolf.

Laat op de avond trok het Herwijnse Herovina, Rijswijkse Boys. De derde klasser maakte het de Boys bijzonder moeilijk, maar dolf uiteindelijk met 3-4 het onderspit. Doelpuntenmakers Herovina: Kevin Steenbruggen, Jeffrey van der Meijden, Eddy Steenlage. Rijswijkse Boys: Michael van der Oever (2x), Martin Kant, Ricky Vroon.