Janus Visser/BDU

Spannende maandagavond Poort6 Cup

24 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De openingswedstrijd van de maandagavond was er eentje die op papier spannend beloofde te worden. En die belofte kwam ook uit. In een gelijk opgaande wedstrijd was het Hardinxveld dat de score opende. De achterstand voor LRC dwong de ploeg om de aanval te zoeken en dat deden ze dan ook regelmatig gevaarlijk. De keeper van Hardinxveld keepte echter een prima partij en zorgde er voor dat de gelijkmaker een tijdje uitbleef. Nadat er toch een Leerdamse treffer volgde, was het op slag voor rust nog een keer raak waardoor LRC ging rusten met een voorsprong.

Na rust was het spelbeeld niet anders. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en dat zorgde ervoor dat de kansen schaars waren. LRC, dat iets meer balbezit had, schakelde echter traag om en dat zorgde ervoor dat Hardinxveld zelfs op 2-3 voor kwam. Drie punten kwamen er niet voor Hardinxveld. Vincent Verheul schoot met nog drie minuten op de klok de gelijkmaker door de benen van de keeper binnen. 3-3, een goede afspiegeling van het spelbeeld.

Doelpunten:

LRC: Vincent Verheul (2x) en Gerald de Jong

Hardinxveld: Robin de Kok, Joran Schröder en Dennis van Es

Een Topklasser tegen een Vierde Klasser en dus werd er eenrichtingsverkeer verwacht. Toch bleek al snel dat Vuren vandaag geen cadeautjes weg zou geven. Vuren kreeg een aantal grote mogelijkheden om de Werkendammers meer pijn te doen dan dat ze daadwerkelijk deden. Kozakken Boys bleef desondanks gewoon haar eigen spelletje spelen en liep voor rust uit tot een comfortabele 3-1 ruststand.

Na rust bleef Vuren het prima doen en bleef het kansen creëren. De afrondende fase was echter slordig en het effectieve Kozakken Boys, dat toch een maatje te groot bleek, kon daardoor makkelijk uitlopen naar een 5-2 overwinning. Complimenten voor Vuren, maar de drie punten waren voor Kozakken Boys.

Doelpunten:

Kozakken Boys: Youri Huyzer (3x), Martijn Lommers en Robin de Keijzer

Vuren: Christiaan van Herp en Ian van Wijk

De eerste derby van het toernooi werd gespeeld tussen Woudrichem en Sleeuwijk. Op het veld won Sleeuwijk met 1-2 en dus was er sportieve revanche te behalen voor de mannen in het wit-groen. En dat was ook aan het spel af te lezen. Binnen drie minuten stond er al een 2-0 op het scorebord en dat was volkomen verdiend aangezien Sleeuwijk slap uit de startblokken kwam.

Zo snel de 2-0 voorsprong was opgebouwd, zo snel werd deze ook weer weggegeven. Onder andere een verwoestend schot van Josbert Wemmelhove bracht Sleeuwijk op gelijke hoogte. Alle moeite bleek echter voor niets, want ook Woudrichem scoorde in recordtempo drie keer waardoor de wedstrijd voor de rust werd beslist.

Na rust gebeurde er naast nog twee doelpunten van Woudrichem bijzonder weinig en dus werd deze derby ruim in het voordeel van Woudrichem beslist.

Doelpunten:

Woudrichem: Dillis de Vries (3x), Wim Holster, Wilty Schaap, Marinko de Haas en Danny Schaap

Sleeuwijk: Josbert Wemmelhove en Jacco de Haas

Asperen stond een moeilijke wedstrijd te wachten tegen kanshebber voor de titel, Sliedrecht. Dat de Eerste Klasser een goede kans maakt op de titel werd al gauw duidelijk. Binnen een halve minuut werd de score geopend en dat was slechts het begin van een Sliedrechtse doelpuntenregen. Fitim Meha die zich met vijf treffers tot voorlopig topscorer van het toernooi kroonde, nam een groot deel van de productie voor zijn rekening. Asperen kwam er vandaag niet aan te pas en wist de eer in de allerlaatste seconde nog te redden.

Doelpunten:

Asperen: Maikel Groenenberg

Sliedrecht: Fitim Meha (5x), Luciano van Harlingen (2x), Rob Kanters en Desley de Wolf

De afsluiting van de tweede Champions Cup-dag werd verricht door Herovina en Rijswijkse Boys, uit dezelfde poule als Sliedrecht dat met 1-9 een goede start maakte. Herovina, dat met felgroene shirts speelde, nam het voortouw en combineerde zich een aantal keren richting het Rijswijkse doel. Ze namen dan ook verdiend een 2-1 voorsprong. Herovina leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar een gele kaart voor de Herwijnse keeper kantelde de wedstrijd. Rijswijkse Boys scoorde vervolgens in een kort tijdsbestek drie keer en draaide de stand daarmee knap om. Herovina maakte nog wel de 3-4, maar dat mocht niet meer baten.