Afbeelding
Janus Visser/BDU

Eerste kwartfinalisten Poort6CC bekend

30 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Op speeldag vijf van de Poort6 Champions Cup vielen de eerste beslissingen. SVW, GJS en nieuwkomer Altena plaatsten zich voor de kwartfinales. SVW deed dat na een spektakelstuk door stadsgenoot en huidig kampioen Unitas met 3-4 te verslaan (zie verslag verder op deze site). GJS had grote moeite met het verrassend goed voor de dag komende Raptim, maar won wel haar derde groepswedstrijd op rij met een minimale score van 1-0. Altena had aan een 4-4 gelijkspel tegen Hardinxveld genoeg zich bij de laatste acht te scharen. Het uitgespeelde Almkerk, HSSC'61 en Lekvogels eindigden als laatsten in hun groep en zullen de volgende editie van de Champions Cup niet van de partij zijn.

Sliedrecht - Herovina 6-2

Sliedrecht had zaterdag in de openingswedstrijd ondanks een 6-2 overwinning op Herovina de nodige moeite tegen de gegroepeerd spelende Herwijners. Pas na de rust (3-2) wisten de Baggerdorpers het duel naar hun hand te zetten en wonnen alsnog nog ruim met 6-2 van de derde klasser. Doelpuntenmakers Sliedrecht: Fetim Meha (5x), Levy Liesdek. Herovina: Maarten Lievaart, Kevin Steenbrugge.

Rijswijkse Boys - Asperen 9-2

In de zelfde groep traden ook Rijswijkse Boys en Asperen tegen elkaar in het strijdperk. De Boys, samen met Sliedrecht in de race voor een kwartfinaleticket moesten winnen en deden dat ook met ruime cijfers (9-2). Na een snelle 3-0 voorsprong kwam Asperen nog wel terug tot 3-2, maar daarna sloegen de Rijswijkers, mede door vier treffers van Martin Kant, meedogenloos toe. Doelpuntenmakers Rijswijkse Boys: Martin Kant (4x), Wesley van der Oever (2x), Michael van der Oever (2x), Niels Kant. Asperen: Maikel Groenenberg, eigen doelpunt.

SteDoCo - Schelluinen 6-1

In groep F stonden twee Giessenlandse ploegen tegenover elkaar. SteDoCo begon als favoriet aan het duel met Schelluinen en maakte die rol helemaal waar door vrij eenvoudig met 6-1 te winnen. Doelpuntenmakers SteDoCo: Jamey van der Meer (3x), Chris Boom, Pascal van Delden, Furkan Cetin. Schelluinen: Wesley de Groot.

Meerkerk - Leerdam Sport 0-3

Meerkerk en Leerdam Sport, eveneens uitkomend in groep F, wisten de toeschouwers niet op de banken te krijgen. In een vlakke wedstrijd zonder hoogtepunten trokken de Glasstedelingen een 0-3 overwinning over de streep. Maandag, tegen Schelluinen, heeft de verliezend finalist van de vorige editie aan een puntje genoeg om de volgende ronde te bereiken. Doelpuntenmakers Leerdam Sport: Cyrill Menges (2x), Akram Chentouf.

Groot Ammers - Almkerk 3-1

Groot Ammers zal ook de volgende editie acte de presence geven. In een rechtstreeks gevecht om de laatste plaats in groep A versloeg Ammers naaste concurrent Almkerk met 3-1. Lang zag het daar echter niet naar uit. Tot in de slotfase koesterde Almkerk een 0-1 voorsprong, maar zag deze in de slotfase in rook op gaan. Doelpuntenmakers Groot Ammers: Gauthier Luwawa, Danny den Hartog, Pim den Hartog. Almkerk: Fabio de Lang.

GJS - Raptim 1-0

In groep B troffen wederom twee stadsgenoten elkaar, GJS en Raptim. Beide Gorcumse ploegen hadden hun eerste twee duels gewonnen en streden voor een plek in de kwartfinales. Raptim was in deze groep de verrassing. Met gedisciplineerd spel maakten de Molenburgers een prima indruk of zoals coach Robertino Lotto het na afloop samenvatte: "Wij verlaten met opgeheven hoofd het toernooi. De doelstelling vooraf was om niet als laatste in de groep te eindigen. Als je dan zo ver komt en nipt van GJS verliest, terwijl je zelf de nodige kansen mist, overheerst toch wel de teleurstelling. In ieder geval hebben wij Raptim tijdens dit toernooi voetballend en sportief op de kaart gezet. Een gelijkspel had beide ploegen naar de kwartfinale kunnen brengen. In het eerste bedrijf, dat met 0-0 eindigde, zag het daar ook naar uit. Het was echter Sjors Hendriks die vlak na de hervatting doelman Danny Mijnster met een schot van afstand kansloos liet (1-0). Doelpuntenmaker GJS: Sjors Hendriks.

Heukelum - HSSC'61 10-0

Heukelum verpletterde in de zelfde groep HSSC'61 met maar liefst 10-0 waardoor de Hei- en Boeicoppers als laatste eindigden en de volgende editie niet van de partij zullen zijn. Doelpuntenmakers Heukelum: Marc Spruijt (2x), Benjamin Meijdam (2x), Lars Honk (2x), Joop van Kooten, Saaid Ijaouane, Tim Schwebke, Wilfried Prigge.

Lekvogels - LRC 0-4

Het teleurstellend voor de dag komende LRC had tegen Lekvogels minimaal een punt nodig om niet als laatste in groep C te eindigen. De meervoudige winnaar van de Champions Cup deed wat er van hen verwacht werd en won afgetekend met 0-4. Doelpuntenmakers LRC: Vincent Verheul, Gerald de Jong, Richard Sahetapy, Rogier Gerritsen.

Hardinxveld - Altena 4-4

Eveneens in groep C traden Hardinxveld en Altena tegen elkaar aan. Op het spel stond een plek in de kwartfinales. Altena had aan een gelijk spel voldoende om de volgende ronde te bereiken, terwijl Hardinxveld vol voor de winst moest gaan. De Hardinxvelders bogen in het eerste bedrijf een 0-1 achterstand om in een 3-1 voor sprong. Vlak voor rust bracht Altena de spanning weer terug (3-2). Na rust liepen de Nieuwendijkers zelfs uit naar 3-4. Vlak voor tijd bracht Hardinxveld nog wel de gelijkmaker op het bord (4-4), maar dat was onvoldoende voor de groepswinst. Doelpuntenmakers Hardinxveld: Marek Verweij (2x), Benjamin van der Graaf (2x). Altena: Ranil van Gastel (3x), Richard de Laat.

Kozakken Boys - Woudrichem 2-4

In groep D zorgde Woudrichem voor een verrassing door topklasser Kozakken Boys met 2-4 te verslaan. Daar zag het in de beginfase echter niet naar uit toen de Werkendammers in rap tempo op een 2-0 voorsprong kwamen. De Wourkumers lieten zich echter niet van de wijs brengen en gingen met een 2-3 voorsprong de rust in. Na rust schoot Marinko de Haan met zijn derde van de avond de wedstrijd in het slot (2-4). Doelpuntenmakers Kozakken Boys: Youri Huyzer (2x). Woudrichem: Marinko de Haan (3x), Wilty Schaap.

Sleeuwijk - Vuren 5-2

In de laatste wedstrijd van de avond stonden Sleeuwijk en Vuren in groep D tegenover elkaar. De Roefploeg kwam flitsend uit de startblokken en kwam via een snelle 2-0 voorsprong bij rust al op een riante 4-1 te staan. Vuren kwam daarna terug op 4-2, ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar moest lijdzaam toe zien dat Sleeuwijk verder uit liep naar 5-2. Doelpuntenmakers Sleeuwijk: Josbert Wemmenhoven (3x), Tim Saaman (2x). Vuren: Kevin Meerens, Stefan Admiraal.

advertentie
advertentie