Afbeelding
Janus Visser/BDU

Alle kwartfinalisten bekend in de Poort6CC

31 december 2013 om 00:00 Nieuws

Unitas en Rijswijkse Boys plaatsen zich als beste nummers twee

GORINCHEM- Maandagvond vielen de laatste beslissingen in de Poort6 Champions Cup. Sliedrecht, Leerdam Sport en Altena plaatsten zich als groepswinnaars direct in het rijtje kwartfinalisten. Ook de twee beste nummers twee werden op de slotavond van de groepswedstrijden bekend. Rijswijkse Boys en het zaterdag nog van SVW verliezende Unitas maken het achttal kwartfinalisten vol. Minder goed nieuws was er voor Vuren, Asperen en Schelluinen die als laatste in hun groep eindigden en daardoor de volgende editie niet van de partij zullen zijn. Het programma, donderdag 2 januari, voor de kwartfinales luidt als volgt: SVW - Rijswijkse Boys, GJS - Sliedrecht, Altena - Woudrichem en Leerdam Sport - Unitas, de herhaling van de vorige finale.

De maandag wedstrijden:

Sleeuwijk - Kozakken Boys 1-3

Beide ploegen waren op jacht naar lijstaanvoerder Woudrichem. De Boys moesten met minstens vijf doelpunten verschil winnen, terwijl dat er bij Sleeuwijk maar liefst acht zouden moeten worden. De koploper in groep D, het niet spelende Woudrichem, kwam echter geen moment in de problemen. Na een 1-1 ruststand trokken de Werkendammers de wedstrijd welleswaar met 1-3 naar zich toe, maar wisten geen moment in de buurt te komen van het positieve doelsaldo van de Wourkumers. Doelpuntenmakers Sleeuwijk: Tim Saaman. Kozakken Boys: Youri Huyzer (2x), Kevin Sluijk.

Asperen - Herovina 7-7

De meest productieve wedstrijd tot nu toe in de Oosterbliek. Voor beide ploegen stond deelname aan editie 2014/2015 op het spel. Herovina had aan een puntendeling voldoende terwijl Asperen alleen met de volle winst ook volgend jaar van de partij zou kunnen zijn. In een zinderende eerste helft, waarin maar liefst 10 doelpunten te noteren waren, gingen beide ploegen met een 5-5 stand de rust in. Na de doelwissel brachten twee leeg gespeelde teams nog eens vier treffers op het scorebord (7-7), maar was het uiteindelijk het dappere Asperen dat de spreekwoordelijke handdoek in de ring moest gooien. Doelpuntenmakers Asperen: Tareq Ibrahim (3x), Richard Smaal, Dick Schaaij, Melvin Collé, Lambert van Gameren. Herovina: Kevin Steenbruggen (5x), Jeffrey van der Meijden, Maarten Lievaart.

Rijswijkse Boys - Sliedrecht 3-6

Niets anders dan de groepswinst stond er maandag in de derde wedstrijd van de avond op het spel. Die leek al snel beslist doordat Sliedrecht in rap tempo op een 0-4 voorsprong kwam. De Boys rechtten echter de rug en kwamen nog voor de kantwissel terug op 2-4. Na rust, beide ploegen speelden een tandje lager, besliste de Baggerdorpers het niet alleen het duel met 3-6 in hun voordeel, maar dwongen ook een directe plek in de knock-out fase af. Ook Rijswijkse Boys zal daarin te bewonderen zijn als één van de twee beste nummers twee. Doelpuntenmakers Rijswijkse Boys: Martin Kant (2x), Wesley van der Oever. Sliedrecht: Fitim Meha (2x), Tim van Stek (2x), Levy Liesdek, Luciano van Harlingen.

Leerdam Sport - Schelluinen 9-3

De verliezende finalist van de vorige editie, Leerdam Sport, begon net als een paar dagen daarvoor, toen aangetreden werd tegen Meerkerk, niet scherp aan het duel met Schelluinen. De Giessenlanders hielden daardoor de schade tot aan de rust nog beperkt (3-1). Daarna liet de ploeg uit de Glasstad zien waarom het vorig jaar tot één van de finalisten behoorde. In ras tempo liep de ploeg van de gebroeders Chentouf uit naar een 9-1 voorsprong. Mark van Hemert mocht daarna namens Scalune nog wel wat terug doen, maar moest ook in zien dat zijn ploeg volgend jaar niet aan het deelnemersveld toegevoegd zal worden. Doelpuntenmakers Leerdam Sport: Akram Chentouf (2x), Achraf Chentouf (2x), Cyrill Menges (2x), Eloys Tapirima (2x), Yoni Sahertian. Schelluinen: Mark van Hemert (2x), Marcel Steenland.

Meerkerk - SteDoCo 1-4

Aan de Meerkerkers en Hoornaarders de eer om niet alleen de groepsfase van de Poort6 Champions Cup af te sluiten, maar tevens de laatste wedstrijd van 2013. Beide ploegen hadden nog een kleine kans zich als één van de beste nummers twee te kwalificeren, maar slaagden daar niet in. Niet vreemd, omdat beide ploegen niet in hun sterkste formatie aan het toernooi begonnen zodat wederom gesteld mag worden dat zowel SteDoCo als Meerkerk ook deze editie van de P6CC weer teleurstelden. Na een vroege Hoornaarse voorsprong kwam Meerkerk vlak voor rust langszij (1-1). Na rust was SteDoCo de bovenliggende partij en won terecht met 1-4. Doelpuntenmakers Meerkerk: Youri Blanken, SteDoCo: Chris Boom, Sam Versluis, Pieter Hofman, Furkan Cetini.

advertentie
advertentie