Kennismaken met innovatief en persoonlijk onderwijs van Tiener College

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Tiener College organiseerde deze week een open dag. Leerlingen en ouders die meer wilden weten over dit innovatief en persoonlijk onderwijs voor groep 7/8 en klas 1/2 konden de vele digitale leermiddelen zien, vragen stellen aan leerlingen, ouders en docenten en de lesruimten bekijken.

Leerlingen van Tiener College demonstreerden het werken met de Ipad, de vele apps en de digitale boeken die zij gebruiken. Ook lieten leerlingen hun projecten zien, onder andere gemaakt met film- en presentatieprogramma's op de Ipad en Kapla en Knex. Bezoekende leerlingen konden zelf ook aan de slag. Samen met leerlingen van Tiener College maakten verschillende leerlingen filmpjes en Kapla- en Knex-constructies bij het thema "kracht".

De leerlingen van Tiener College werken momenteel met het thema "kracht" en onderzoeken met docenten, gastdocenten, doe-opdrachten en buitenschools leren onder meer de wereld van Leonardo Da Vinci, het vulkaanlandschap, ruimtevaart en topsport. Door veel aandacht voor actief en creatief kennis verwerven en vaardigheden leren is Tiener College een uitdagende en optimale voorbereiding op voortgezet onderwijs. Leerlingen hebben een persoonlijk leerplan met veel aandacht voor hun interesses en talenten. Iedere periode staat een thema centraal, zoals "communicatie", "kracht" en "ontdekkingen".

Wie niet in de gelegenheid was de open dag te bezoeken is van harte welkom voor een oriënterend gesprek. Leerlingen kunnen daarnaast een dagdeel meedoen om het leren bij Tiener College zelf te ervaren. Wie meer wil weten, kan een afspraak maken met mevrouw Mariska van Wijngaarden via info@tienercollege.nl. Meer informatie over Tiener College is te vinden op de website www.tienercollege.nl. Dagelijks vertellen we over onze leeractiviteiten op Twitter en Facebook (@tienercollege) en het blog www.tienercollege.blogspot.nl.

advertentie
advertentie