Russian Album

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Van Nachodka tot Alma-Ata, van Vaticaan via Leipzig tot in Zwitserland liep de loopbaan van de sinds 1995 in Gorinchem woonachtige Russische-Nederlandse pianiste Olga Malkina.

Trad ze eerder op als begeleider van zangeressen en koren- daarnaast gaf ze ook nog soloconcerten- en speelde ze samen in ensembles, nu gaat Olga Malkina voor deze cd weer op de solotoer. Olga Malkina heeft zich ontpopt tot een groot soliste, nu verschijnt haar eerste solo-cd. In haar solospel komt het meesterschap van haar docenten tot uiting, ik noem prof. Elvira Kirsanova en prof Michael Balabichev, maar ook de coaching door prof Elly Salomé.

Niemand minder dan de landelijke grootheid Jared Sacks heeft deze cd-opname mogelijk gemaakt. Zijn maatschappij Channel Classics Records staat garant voor kwaliteit en daarom is het een eer voor Olga dat ze van Jared Sacks´ diensten gebruik mocht maken in de Frits Philips Concertzaal in Eindhoven. De presentatie van deze cd getiteld: Olga Malkina piano, Russian Album vindt plaats op 28 februari in de Grote Kerk in Gorinchem.

In publieke concerten en optredens is Olga Malkina jaarlijks te horen en te bewonderen, het betreft zowel solo-optredens als begeleiding van anderen. Op 28 februari echter ontpopt Olga zich als de vertolker van muziek die haar ook na aan het hart ligt: 19e en 20e eeuwse Russische pianomuziek van Rachmaninov, Scriabin, Prokofiev en Shchedrin. In dit concert komt niet alleen het hele technische repertoire waarover Olga beschikt tot uiting, maar nu vertolkt deze veelzijdige pianiste via haar muzikale gevoeligheid ook de emoties van die Russische componisten.

Zij die na dit concert nog meer van Olga´s muziek willen genieten, kunnen na de presentatie van deze muziek deze cd aanschaffen, evenals de cd´s die Olga eerder uitbracht. Olga zal haar cd bij deze gelegenheid signeren. Onder genot van een drankje kunt u na het concert nog even napraten in de zijruimte van de kerk. Het concert begint om 20.15 uur en zal ongeveer een uurtje duren.

advertentie
advertentie