Om met Bram te spreken in Theater Peeriscoop

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Zondag 2 maart, Theater Peeriscoop

Bas Maree met zijn voorstelling 'Om met Bram te spreken'

EEN HOMMAGE AAN BRAM VERMEULEN

'Rode wijn', 'De steen', 'Een goede reden', 'Verlangen' en 'De wedstrijd' zijn een maar paar voorbeelden van liedjes uit het brede repertoire van Bram Vermeulen (1946 - 2004) dat nog maar nauwelijks gehoord of uitgevoerd wordt. Bas Marée en Willemijn Smeets brengen hier verandering in met hun voostelling; een avond die draait om de liedjes van Bram, vertolkt door Bas en Willemijn.

Ze maakten een selectie uit het enorme repertoire van Bram Vermeulen en ieder nummer heeft een plekje in hun hart. Bas en Willemijn, samen met Gijs Baas (basgitaar en contrabas) en Erik Smans (piano), vertolken zowel het bekende als het onbekende werk van de liedkunstenaar Bram Vermeulen.

Willemijn Smeets en Bas Marée kennen elkaar van hun studietijd op de Koningstheaterakademie, waar ze klasgenoten waren.

Bas Marée heeft al aardig wat kilometers gemaakt met diverse voorstellingen, waaronder ‘¾ Bas!’ met Johan Hoogeboom, en ‘Wil je mijn pleister zien?’ en ‘Niet Aaien!’ met Johan Hoogeboom en Ludo van der Winkel. Ook is hij een onderdeel van het gezelschap Andermans Veren Live, dat nu de tweede voorstelling, ‘Voor de prijzen en de roem’ in de theaters speelt.

Willemijn tourde na het behalen van de finale van het Leids Cabaret Festival, door het land met haar voorstellingen 'Sirenenzang', 'Trillen van het willen', 'Grip' en 'Los!'. Van die laatste voorstelling kwam er een cd uit met alle liedjes uit het programma. Ook werkte ze mee aan diverse andere cd projecten waar naast liedjes van Lenny Kuhr, Gerard van Maasakkers en Ernst Jansz ook eigen werk van Willemijn opgenomen werd. Onlangs kwam de cd 'Sjaak' uit waarop ze een Brabantse versie van het lied ‘L'ivronge’ van Brel zingt.

Nu ze een aantal jaar zijn afgestudeerd zochten ze elkaar weer op en maakten samen een prachtig liedjesprogramma waar je hart van overloopt.

De voorstelling vangt aan om 16:00 en de foyer is geopend om 15:00. De entreeprijs bedraagt € 7,50. Kaarten te bestellen via: www.peeriscoop.nl of telefonisch reserveren via: 0183 690022 (tussen 12:00 en 17:00).

BOEK NU EEN DINER&THEATER ARRANGEMENT!

De ultieme vorm van beleving

Restaurant Merwezicht en Theater Peeriscoop bundelen de krachten samen!

Een mooie voorstelling en een heerlijk diner met fantastisch uitzicht over de rivier de Merwede. Voor gezelschappen maken wij graag een arrangement op maat.

advertentie
advertentie