GroenLinks steekt zorgpersoneel een hart onder de riem

10 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De Gorinchemse afdeling van GroenLinks heeft op vrijdag 14 februari, Valentijnsdag, het zorgpersoneel in de Gorinchemse ouderenzorg een hart onder de riem gestoken. Een aantal GroenLinksers, waaronder fractievoorzitter en lijsttrekker Rutger van Breemen en wethouder Arjen Rijsdijk gingen verschillende zorgcentra langs, om daar een liefdevolle traktatie voor bij de koffie te bezorgen voor het personeel.

Door een hoge werkdruk, bureaucratische rompslomp en de blijvende dreiging van bezuinigingen staat de kwaliteit van de zorg onder druk. Veel mensen maken zich zorgen over de toekomst van de zorg: krijgen we straks nog wel de zorg die we nodig hebben?

GroenLinks maakt zich daar ook zorgen om, met name als het gaat om kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid. Mensen worden steeds meer afhankelijk van de mantelzorg. Van Breemen: “Natuurlijk is het goed om eerst te kijken wat mensen zelf kunnen en willen doen, maar als overheid moet je er gewoon voor zorgen dat mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben. En dat kan niet als het kabinet zo enorm op zorg bezuinigd! Het gaat om de mensen, niet om de cijfers!”

Daarom heeft GroenLinks Gorinchem besloten het zorgpersoneel, dat vaak de dupe is van de bezuinigingen, door hogere werkdruk en onzekerheid over de toekomst van hun baan, op deze Valentijnsdag eens een hart onder de riem te steken. “Deze mensen maken elke dag waar, waar GroenLinks voor staat: Goede zorg voor wie dat nodig heeft!” besluit van Breemen.

advertentie
advertentie