Eén frisse nieuwe site-model voor samenleving

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

Hoe kunnen we de verbinding leggen met de wijken, met zorg en welzijn en met elkaar. Op de Revolution Meeting van Welzo-nu presenteerde o.a. Hans van Mourik, zijn ideeën van verbinding van de Gorinchem. Hans kwam met het Wijdschild initiatief: van Mourik, bekend van burgerinitiatief Big2014, vertelde over een wijk-website, hoe dat functioneert en hoe je optimaal kan communiceren met medeburgers in je wijk of gemeente. Wijdschild heeft vanaf 2005 zijn eigen website, waar een forum op werkt. Het aanbieden van burendiensten aan elkaar. Men kan bijvoorbeeld, omdat de drive-in woningen allemaal het zelfde zijn, de voordeuren en tuintrappen aan elkaar proberen te verkopen of diensten ruilen.

De gemeente heeft zelfs Wijdschild aangegeven als goed voorbeeld. Van Mourik ging in zijn presentatie in hoe je nu al die goede initiatieven kunt samenvoegen in één model, zodat het uitgerold kan worden over heel Gorinchem. Twitter en Facebook kunnen wijkbewoners al direct mee beginnen. Van Mourik gaf wel een waarschuwing, ,,je moet wel zorgen voor een open en transparant systeem. Iedereen moet er wel bij kunnen, maar’’, zo ging hij verder, ,,wil je onderling contact hebben dan kun je beter een facebookgroep maken’’.

Op de vernieuwde site www.wijdschild.nl liet Van Mourik zien hoe de Haarwijk en Annie MG Schmidtwijk, maar ook Dalem zichtbaar op zijn aangegeven. De activiteiten van Welzo.nu, de ruilhandel en seniorengids, maar ook kunst, cultuur zijn dan wat hem betreft terugkerende vaste items die in iedere wijk-site zichtbaar worden. Daarnaast ziet men permanent nieuws van Gemeente Gorinchem, GPburo en Rond De Linge. De plannen gaat hij verder uitwerken met belangstellenden in en rond Gorinchem. Hopelijk wordt het in andere wijken van Gorinchem net als in wijdschild een succes.

advertentie
advertentie