MET TEKENINGEN VAN MARS GREMMEN

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Zaterdag 1 maart om 14.00 uur opent Marcel Doodkorte, wethouder van cultuur, de expositie van Mars Gremmen bij Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage. Deze opening fungeert tevens als aftrap van de STRIPDAGEN die op 8 en 9 maart plaatsvinden in de Evenementenhal in Gorinchem.

Om de publicatie van zijn nieuwe stripboek 'Ze is van mij!’ luister bij te zetten scheurde tekenaar Mars Gremmen de mooiste pagina’s die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt uit zijn schetsboeken. Daarnaast verzamelde hij zijn recent virtuoos vol gekrabbelde memokubusblaadjes en lijstte hij alles in, nog aangevuld met wat schilderdoekjes, voor de expositie: 'Mars Gremmen had nog wat liggen', in Galerie de Etage in Gorinchem.

Sommige tekeningen lijken te zijn gemaakt door een veertienjarig meisje, andere door een psychiatrisch patiënt, weer andere door een ongeschoren man van vijfenveertig. Wat ze met elkaar verbindt is het tekenplezier dat ervan af spat. Het veelal zittend voor de televisie, direct in inkt getekende werk, toont een grote liefde voor de lijn en lijkt ongefilterd, rechtstreeks uit het hoofd van Mars op papier te zijn gezet.

Zolang de voorraad strekt krijgt elke bezoeker ter herinnering een gratis ansichtkaart van Mars Gremmen die speciaal voor De Stripdagen is gemaakt in een oplage van slechts 500 exemplaren..

De expositie is van 1 tot 30 maart en iedere dag tijdens winkelopeningstijden open. Ook te bekijken tijdens de Culturele Route, iedere tweede zondag van de maand. Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage, Kruisstraat 4, 4201 GE Gorinchem.

welkom!

advertentie
advertentie