Gedichten, muziek en meer tijdens Dichterspodium

21 februari 2014 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Na een goedbezochte start van het seizoen in februari heeft het Nederlands Dichters Podium (N.D.P.) op 4 maart weer een mooi programma samengesteld. Van 19.30 uur tot ca. 21.00 uur is de Bibliotheek van Werkendam aan de Gedempte Haven 17 weer het domein van dichters en muzikanten. De toegang, de koffie/thee en de nazit zijn gratis.

José van Zutphen komt uit Rotterdam en is vanaf de jaren '90 bezig met het schrijven van poëzie en geeft regelmatig een voordracht. Haar taal is beeldend, ze schildert met woorden. Haar gedichten kunnen ontroeren, maar kunnen ook een glimlach tevoorschijn toveren, door de humor die erin te vinden is. José heeft een aantal prijzen op haar naam staan. Een ervaren dichteres en een genot om naar te luisteren.

Muziek

Sjaak van Noorloos en Jenny van Mersbergen bezoeken voor de tweede keer dit podium om hun muziek ten gehore te brengen. Trouwe bezoekers weten inmiddels dat hun ongebruikelijke combinatie van accordeon en fluit mooie muziek oplevert.

Cees Visser uit Eethen zal een van zijn bijzondere gedichten voordragen. Dit gedicht zal (schitterende zeefdruk in een beperkte en genummerde uitgave) tijdens de nazit te koop zijn.

Voor het Open Podium zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Iedereen die zijn of haar gedicht(en) wil voordragen kan zich tot vlak voor de aanvang van de avond aanmelden. En als je dat wel leuk lijkt, maar aarzelt omdat je (nog) geen ervaring hebt met voordragen van je gedichten, kan Marcel je hiermee vooraf helpen. Voor meer informatie: www.nederlandsdichterspodium.nl of info@marcelvaandrager.nl.

Het Nederlands Dichters Podium wordt mede mogelijk gemaakt door de RABO-bank, Bibliotheek Altena en de gemeente Werkendam.

advertentie
advertentie