Ontwerpbureau wint zilver met de Duurzaamste Tuin 2013

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Vis à Vis Ontwerpers uit Woudrichem heeft bij de verkiezing Duurzaamste Tuin van Nederland 2013 de tweede prijs gewonnen.

De winnaars werden vrijdagmiddag tijdens de beurs Tuinidee in Den Bosch bekendgemaakt. De competitie is bedoelt om de duurzaamheid in de tuinbranche te stimuleren en ‘groener’ te maken. De prijzen werden uitgereikt door Lodewijk Hoekstra (bekend van het programma Eigen huis & Tuin)

Vis à Vis Ontwerpers heeft samen met de uitvoerende hovenier Giel van de Palen de prijs gekregen voor een moderne tuin in Son. Dat de tuin duurzaam is blijkt uit een aantal factoren. Er is in de tuin verantwoord materiaal (her)gebruikt. Er is rekening gehouden met de bodem en de omgeving bij de keuze qua beplanting. Deze bestaat uit een combinatie van wilde planten en gecultiveerde planten. Er zijn allerlei voorzieningen voor dieren aangebracht zoals stapelmuren en een natuurlijke vijver waardoor bijgedragen wordt aan een grotere biodiversiteit.

De vakjury loofde het bijzondere materiaalgebruik met de moderne uitstraling die goed gecombineerd is met een natuurlijke beplanting die goed aansluit bij het huis en de bosrijke omgeving.

De verkiezing Duurzaamste Tuin van Nederland is georganiseerd door Innogreen en TPK Media

advertentie
advertentie