Woudrichem en Sleeuwijk houden elkaar in evenwicht

23 februari 2014 om 00:00 Nieuws

SLEEUWIJK - Een sfeervolle Roef was zaterdag het toneel van de 'burentwist' tussen twee oude rivalen, Sleeuwijk en Woudrichem. Voor de thuisploeg, die voor het eerst sinds twee maanden weer in competitieverband in actie kwam, was er alles aan gelegen om de drie punten in eigen huis te houden. Samen met Wilhelmina'26 zijn de Sleeuwijkers, zij het op afstand, de naaste belagers van koploper Unitas. In een meer spannende dan goede wedstrijd, waar het venijn in de staart zat, deelden beide 'kemphanen' de punten (2-2).

De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door Pasqualle Verwoerdt (1-0) en rekende zich even later al rijk toen Corjan Slinger verwoestend uithaalde. Het was echter de Woerkumse sluitpost Gerard de Joode die met een uiterste inspanning de bal tot corner verwerkte. In plaats van een 2-0 voorsprong lag nog geen minuut later de gelijkmaker binnen. Een snel uitgevoerde counter bracht Arjo Nederveen voor de Sleeuwijkse doelman Martijn de Graaf. De Wourkumer testte in eerste instantie nog het aluminium, maar schoot in de rebound alsnog de 1-1 binnen. Na de thee bleef het spannend met kansen voor beide ploegen. Marinko de Haas miste namens Woudrichem een prima mogelijkheid en Slinger deed dat namens Sleeuwijk. De 1-1 leek de eindstand te worden tot in de 94ste minuut ex-Kozak Corjan Slinger de 2-1 op het scorebord bracht en ogenschijnlijk de drie punten voor de thuisploeg veilig stelde. Het Sleeuwijkse feestje duurde zeggen en schrijven maar twee minuten. Arjo Nederveen profiteerde in de absolute slotfase optimaal van een misverstand tussen Martijn de Graaf en Ruben Siland (2-2).